2020-04-03 21:19

Cristian Preda: PNL şi PDL ar putea face împreună o majoritate coerentă

 |  13:44
Cristian Preda: PNL şi PDL ar putea face împreună o majoritate coerentă

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, într-opostare pe blog, că PNL şi PDL ar putea forma împreună o majoritate coerentă,apreciind însă că liderul liberal Crin Antonescu greşete din vanitate şiamnezie când spune că nu va guverna cu nici o fracţiune a FSN.

"Atunci când spune că nu va guverna cu niciofracţiune a FSN, Crin Antonescu comite două erori. Prima e născută din păcatulvanităţii: șeful PNL lasă să se înțeleagă că PNL ar putea face o majoritate monocoloră saucă vreun partid ar mai tolera o guvernare ultra-minoritară precum în 2007-2008.Ce iluzie! A doua eroare e născută din amnezie: dl Antonescu uită că PNL are înpântec fosta Alianţă pentru România, un fragment desprins din PDSR, adică dinaripa conservatoare a fostului FSN. ApR a intrat în PNL în 2001, după ce rataseproba alegerilor parlamentare din anul precedent", scrie Preda pe blog.

El remarcă faptul că "amestecul de vanitate şiamnezie nu se manifestă, de altfel, doar atunci când e vorba despre soluţii deguvernare, ci a devenit o parte a stilului politic penelist". "Epăcat că lucrurile stau aşa. Acest partid ar putea face împreună cu PDL omajoritate coerentă", conchide europarlamentarul democrat-liberal.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi,întrebat cum comentează poziţia PSD care doreşte să ajungă la guvernare darfără PNL, că şi liberalii vor să guverneze "fără tot felul de succesori aiFSN", menţionând că social-democraţii sunt la fel de iresponsabili ca şiGuvernul, pentru că nu doresc să dea o alternativă împreună cu formaţiunealiberală.

Preda şi Antonescu au mai avut în cursul acesteisăptămâni schimburi de replici, după ce liderul PNL a afirmat că este de acordcu suspendarea preşedintelui Băsescu oricând aceasta este necesară. Declaraţiasa a fost interpretată de Cristian Preda drept o confirmare a intenţiei PNL dea veni la guvernare. "Am văzut interpretări din zona PDL, mai odihnită,mai îndepărtată, mai puţin confruntată cu ceea ce produce în România guvernareaacestui partid, anume că PNL sau eu personal am dori foarte tare să intrăm laguvernare", a replicat Crin Antonescu, adăugând că e consecvent şi că PNLnu face guvern cu PDL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine