2020-02-24 14:46

CSAT va discuta joi despre aderarea României la spaţiul Schengen

 |  14:01

CSAT se vaîntruni în şedinţă, joi, la ora 13.00, la Cotroceni, printre subiecteleanunţate de Administraţia prezidenţială pe ordinea de zi a reuniunii fiind şiaderarea României la spaţiul Schengen.

Conform unuicomunicat al Administraţiei prezidenţiale, această şedinţă face parte dincategoria şedinţelor ordinare care se convoacă trimestrial, conform legislaţieiîn vigoare.

Data privinddesfăşurarea şedinţei Consiliului pentru trimestrul al III-lea al acestui an afost stabilită la începutul lunii septembrie şi adusă la cunoştinţa membrilorCSAT în data de 13 septembrie a.c., mai precizează Administraţia prezidenţială.

Conformsursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematicireferitoare la: mandatul României privind Summit-ul NATO de la Lisabona (19 -20 noiembrie 2010); Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării;aderarea României la spaţiul Schengen; analiza Strategiei Naţionale de OrdinePublică în vederea supunerii documentului dezbaterii publice; Strategia dedezvoltare a aviaţiei în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor;activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şicombatere a evaziunii fiscale.

Şedinţa CSATva avea loc în contextul în care ministrul de Interne, Vasile Blaga, ademisionat din funcţie, demersul său survenind protestului poliţiştilor devineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale, iar la şefia MAI a fost numitTraian Igaş, liderul senatorilor PDL.

Urmare aprotestului de vineri al poliţiştilor, preşedintele Traian Băsescu a renunţatla serviciile MAI. Decizia sa a fost urmată de gestul similar al premieruluiEmil Boc.

În ultimelezile, Traian Băsescu a fost văzut în Capitală conducând autoturismul său Loganşi oprind la semafoare. Şi premierul Emil Boc a parcurs, luni dimineaţă,distanţa dintre locuinţă şi sediul Guvernului escortat doar de maşini aleServiciului de Protecţie şi Pază (SPP) şi a aşteptat culoarea verde asemaforului, poliţiştii care fluidizează traficul ieşind pe acest traseu abiadupă trecerea coloanei oficiale.

Precedentaşedinţă a CSAT s-a desfăşurat la 28 iunie, fiind purtate discuţii cu privire lacombaterea evaziunii fiscale, a contrabandei şi a spălării banilor şifinanţării terorismului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine