2020-02-19 17:58

Cseke a cerut destituirea echipei manageriale a maternităţii Giuleşti

 |  17:12
Cseke a cerut destituirea echipei manageriale a maternităţii Giuleşti

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat că a cerutprimarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie întreaga echipămanagerială a maternităţii Giuleşti.

El a arătat că spitalul se află în administrareaPrimăriei Generale a Capitalei şi că va transmite primarului şi o scrisoareoficială în care va solicita destituirea echipei manageriale a maternităţiiGiuleşti.

"Cer în mod oficial primaruluimunicipiului Bucureşti să destituie întreaga echipă managerială de lamaternitatea Giuleşti, din cauza deficienţelor care au fost constatatepână acum din datele preliminare care reies din ancheta care se află în curs dedesfăşurare. Din 2008, maternitatea se află în administrarea şi sub managementulPrimăriei Bucureşti. Din punct de vedere al managementului acestei unităţisanitare, Ministerul Sănătăţii, de doi ani, nu exercită nicio atribuţiuneasupra spitalului respectiv. Singura posobilitate de analiză, sancţionare şirevocare a managementului acesteia aparţine municipiului Bucureşti", aspus Cseke.

Cseke: M-am gândit la demisie, dar între a gândi şi a acţiona este odiferenţă

Attila Cseke a mai declarat că s-agândit anterior să demisioneze din funcţie în urma accidentului de lamaternitatea Giuleşti, din cauza "responsabilităţii morale",dar că nu a recurs la acest gest, în condiţiile în care acest spital nu estesubordonat ministerului.

"M-am gândit (la demisie-n.r.), nu azi, dar între a gândi şi a acţionaeste o diferenţă", a spus Cseke.

Întrebat de jurnalişti când s-a gândit să demisioneze, ministrul a răspuns"nu astăzi" (miercuri-n.r.), adăugând că demisiile ar trebui ceruteîn altă parte.

Cseke a explicat că maternitatea Giuleşti nu se află în subordinea sa dinpunct de vedere administrativ, ci în gestiunea Primăriei Generale a Capitalei,şi că ministerul şi-a respectat atribuţiile în ceea ce priveşte asigurareadotării cu medicamente şi materiale sanitare.

"Regret că acest subiect a fost politizat, nu ar trebui să politizăm,ci să ajutăm familiile în suferinţă, cu concluziile care trebuie trase", aspus ministrul.

El a precizat totodată că nu adiscutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma explozieişi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat deSecţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "inrem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine