2020-08-07 21:55

CSM: Codruţa Kovesi nu a plagiat. Faptul este confirmat de Ministerul Educaţiei

 |  15:23
CSM: Codruţa Kovesi nu a plagiat. Faptul este confirmat de Ministerul Educaţiei

Consiliul Superior al Magistraturii îi apără reputaţia fostului procuror general Codruţa Kovesi, acuzat că şi-ar fi plagiat teza de doctorat, decizia CSM venind după ce experţii Consiliului Naţional de Etică, cu unanimitate de voturi, şi Ministerul Educaţiei hotărâseră că magistratul nu a plagiat.

În şedinţa din data de 13 decembrie 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la cererea formulată, la data de 21 mai 2012, de Laura Codruţa Kövesi, procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în funcţie la data formulării cererii, prin care solicita Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul prevederilor legale, apărarea reputaţiei profesionale, ca urmare a apariţiei, la data de 18 mai 2012, pe site-ul www.grupul.ro, a articolului "Lucrarea de doctorat a procurorului general al României, Laura Codruţa Kövesi, este un plagiat".

"Raportul redactat de Inspecţia Judiciară, în urma verificărilor a relevat: La data de 18.05.2012, pe site-ul www.grupul.ro, a fost publicat articolul în cuprinsul căruia se afirmă că, teza de doctorat susţinută, în luna decembrie 2011, de către doamna procuror Laura Codruţa Kövesi este un plagiat. În cuprinsul articolului se susţine că autorul lucrării de doctorat a copiat (fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele) din lucrări cunoscute în domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate disponibile pe internet şi site-uri specializate. La data de 22.05.2012 Grupul de Investigaţii Politice a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, în legătură cu posibilele fapte de plagiat ale doamnei procuror general Laura Codruţa Kövesi, în cadrul tezei de doctorat. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a trimis, la data de 24.05.2012, sesizarea către Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECŞDTI), care funcţionează pe lângă Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. CNECŞDTI a solicitat doamnei Laura Codruţa Kövesi ca, până la data de 06.07.2012, să înainteze Comisiei punctul de vedere cu privire la sesizarea înregistrată. La data de 07.06.2012 doamna procuror general Laura Codruţa Kövesi a solicitat amânarea efectuării verificărilor de către inspectorii judiciari, cu privire la cererea sa de apărare a reputaţiei profesionale, până la finalizarea verificărilor de către de CNECŞDTI", arată CSM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz