2020-01-24 08:05

Cum e la alţii: un ministru japonez a demisionat pentru o gafă

 |  16:44
Cum e la alţii: un ministru japonez a demisionat pentru o gafă

Ministrulnipon al Justiţiei, Minoru Yanagida, a demisionat luni, după ce a făcut o gafăcare a condus la depunerea unei moţiuni de cenzură, informează AFP.

Încursul unei conferinţe de presă, Yanagida, 56 de ani, numit în funcţie în urmăcu două luni, a declarat că i-a prezentat demisia premierului Naoto Kan, care aacceptat-o.

Pe14 noiembrie, Yanagida s-a lăudat, în cursul unei reuniuni publice, că"este uşor să fii ministru al Justiţiei, pentru că trebuie să reţii doardouă fraze pentru a răspunde la audierile în Parlament: «Nu pot face comentariilegate de cazuri particulare» şi «Tratăm acest caz conform legii şi în funcţiede dovezile pe care le avem»".

PartidulLiberal-Democrat (PLD, de opoziţie), l-a acuzat pe Yanagida că insultăParlamentul, anunţând că va depune o moţiune de cenzură în Camera inferioară şică va bloca dezbaterile din Senat pe tema planului de susţinere economică învaloare de 5.090 de miliarde de yeni (44,5 miliarde de euro).

MinoruYanagida a sugerat că nu a avut de ales, după ce premierul i-a spus că arenevoie urgentă de suplimentarea bugetului.

"Ştiamcă declaraţiile mele neintenţionate reprezentau un obstacol, astfel că mi-amexprimat dorinţa de a demisiona", a spus el.

Întrebatîn legătură cu gafa sa, Yanagida a declarat: "Sincer, am fost luat penepregătite. Este vina mea că am făcut astfel de declaraţii, fără a reflecta,în glumă, şi cred că trebuie să prezint cele mai sincere scuze".

Estevorba de prima demisie din cadrul Guvernului format la jumătatea luniiseptembrie de Kan.

Purtătorulde cuvânt al Executivului, Yoshito Sengoku, va asuma interimatul funcţiei pânăla numirea altui ministru al Justiţiei.

Potrivitunui sondaj de opinie publicat de ziarul Mainichi, Cabinetul lui Kan estesusţinut de doar 26 la sută dintre cetăţeni, în scădere cu 23 la sută faţă deluna octombrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray