2020-04-08 09:02

Curtea de Apel Alba Iulia va judeca apelul în procesul lui Gregorian Bivolaru

 |  20:11
Curtea de Apel Alba Iulia va judeca apelul în procesul  lui Gregorian Bivolaru

Curtea deApel Alba Iulia va judeca, în septembrie, apelul declarat de Parchetul de pelângă Tribunalul Sibiu împotriva sentinţei din luna aprilie a acestui an princare liderul MISA, Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuală, actsexual cu un minor şi trafic de minori, a fost achitat.

Purtătorulde cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri,corespondentului MEDIAFAX că pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a înregistratdosarul nr.405/85/2005 având ca obiect judecarea apelului declarat de Parchetulde pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva sentinţei penale a Tribunalului Sibiunr. 86 din 23 aprilie prin care liderul Mişcării de Integrare Spirituală înAbsolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuală, actsexual cu un minor, trafic de minori, a fost achitat.

Muntean aspus că primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de6 septembrie.

LiderulMişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecatpentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fostachitat, în 23 aprilie, de Tribunalul Sibiu, la cinci ani de la debutulprocesului.

Potrivitunui comunicat de presă transmis atunci de Tribunalul Sibiu, Gregorian Bivolarua fost achitat pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat,respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de actsexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Instanţa adispus încetarea procesului pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală,act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă afrontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderiipenale".

Dosarul încare Bivolaru este judecat a fost strămutat la Tribunalul Sibiu în 13 ianuarie2005 de la Tribunalul Bucureşti -Secţia Penală, la cererea inculpatului.

În acestdosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt şi Farcasi MariaMirona, iar în cazul acestora instanţa a decis încetarea procesului penal caurmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşireainfracţiunilor de tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şiinfracţiuni de corupţie în formă continuată.

Instanţa aprecizat că sentinţa în cazul celor trei nu este definitivă, ea putând fi atacatăcu apel de către părţi şi Parchet, situaţie în care dosarul va fi înaintatCurţii de Apel Alba Iulia.

GrigorianBivolaru este judecat pentru trafic de persoane şi pentru alte şapteinfracţiuni şi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

În prezent,Bivolaru se află în Suedia, unde a primit azil politic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine