2020-02-24 14:51

Curtea de Apel Galaţi a decis eliberarea lui Antonie Solomon, arestat pentru fapte de corupţie

 |  19:11
Curtea de Apel Galaţi a decis eliberarea lui Antonie Solomon, arestat pentru fapte de corupţie

Primarulsuspendat al Craiovei Antonie Solomon va fi eliberat din arest, după ce Curteade Apel Galaţi a admis, miercuri, recursul făcut de acesta la decizia din 1septembrie a Tribunalului Galaţi, de menţinere a stării de arest în dosarul încare este acuzat de infracţiuni de corupţie.

DeciziaCurţii de Apel Galaţieste definitivă.

"S-aadmis recursul declarat de inculpatul Somonon Antonie împotriva încheierii deşedinţă a Tribunalului din 1 septembrie şi s-a dispus înlocuirea măsuriiarestării preventive cu măsura obligării de a nu părasi municipiul Craiovadecât cu acordul organului judiciar", a declarat Irina Popa,reprezentantul departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi.

DeciziaCurţii de Apel nu mai poate fi atacată, astfel că Antonie Solomon, care esteîncarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, va fi pus înlibertate în cursul zilei de miercuri.

AntonieSolomon formulase o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar,solicitând magistraţilor gălăţeni să fie cercetat în libertate. Cerereaacestuia a fost judecată în 1 septembrie, fiind respinsă. Decizia a fostatacată cu recurs de Solomon.

Solomon esteinculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor decorupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu,Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.

Procesul aînceput iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţiîn 7 iulie 2010 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

PrimarulCraiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi falsintelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie afost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectuljudeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon esteacuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal alfirmei PIC din Piteştipentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine