2020-08-07 22:17

UPDATE. Cutremur cu magnitudinea 6,6 în Myanmar

 |  08:38
UPDATE. Cutremur cu magnitudinea 6,6 în Myanmar

UPDATE ora 12.07: Seismul cu magnitudinea de 6,8, produs duminică dimineaţă la 100 de kilometri nord de Mandalay, al doilea oraş ca mărime din Myanmar, a cauzat moartea a 13 persoane şi rănirea altor 40, transmit Associated Press şi AFP.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de numai 10 kilometri, a precizat Institutul de geofizică din SUA (USGS), care iniţial anunţase o magnitudine de 6,6.

Patru dintre victime erau muncitori care lucrau un pod peste fluviul Irrawaddy, iar două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza prăbuşirii unei mănăstiri la nord de oraşul Mandalay.

Organizaţia neguvernamentală internaţională 'Save the Children', prezentă în Myanmar, a avertizat asupra riscului unor replici puternice ale seismului, însă deocamdată nu a luat o decizie privind desfăşurarea echipelor sale în zona afectată.

Seismul a fost deja urmat, la 20 de minute, de două replici cu magnitudini de 5.

 

Un cutremur de mică adâncime cu magnitudine de 6,6 a lovit duminică Myanmar, la o sută de kilometri de al doilea oraş al ţării, Mandalay, a anunţat Institutul american de geofizică, USGS.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, la 117 km nord de Mandalay, a precizat USGS care a evaluat iniţial magnitudinea lui la 7.

El s-a produs la 7.42 /1.12 GMT/ şi a fost urmat de două replici de magnitudine 5.0, douăzeci de minute mai târziu.

Institutul a emis o alertă galbenă, ce indică faptul că 'victime şi pagube sunt posibile', dar adăugând că impactul ar fi probabil relativ localizat.

Ţara este lovită ocazional de cutremure, aminteşte AFP.

În martie 2011, un cutremur de 6,8, care a lovit statul Shan din apropierea frontierei cu Thailanda şi Laos, a ucis 74 de persoane în Myanmar şi una în Thailanda.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz