2020-05-31 20:43

Cutremurul din Serbia, resimţit şi în România

 |  11:45
Cutremurul din Serbia, resimţit şi în România

Cutremurul produs în noaptea de marţi spre miercuri încentrul Serbiei a fost resimţit şi în judeţul Mehedinţi, potrivitreprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Seismul, al cărui epicentru a fost la zece kilometrinord de Kraljevo, în Serbia,şi care a avut loc la ora locală 01.56 (02.56, ora României), a fost resimţitîn Drobeta Turnu Severin şi Orşova.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de UrgenţăMehedinţi, locotenent Ramona Nistor, care locuieşte la etajul al patrulea alunui imobil din apropierea autogării din Drobeta Turnu Severin, a declarat că asimţit cutremurul în cursul nopţii.

"L-am simţit în jurul orelor 02.56, când m-am trezitdin somn şi mi-am dat seama că lustra şi obiectele din cameră se mişcau. Amconştientizat că este cutremur, dar n-am intrat în panică. Am aşteptat oreplică, dar nu a mai fost", a spus RamonaNistor, precizând că mai multe persoane i-au confirmat că au simţit cutremurul.

Potrivit acesteia, la 112 nu s-a primit niciun apel prin care să sesolicite ajutor în urma cutremurului.

Două persoane au murit într-un cutremur cu magnitudinea de 5,6, care s-aprodus în centrul Serbiei în noaptea de marţi spre miercuri.Cutremurul, alcărui epicentru s-a situat la zece kilometri nord de Kraljevo, s-a produs laora locală 01.56 (02.56, ora României), potrivit Institutului seismologic sârb.

Seismul a fost puternic resimţit în întreaga ţară,inclusiv în capitala sârbă, Belgrad.

Potrivit postului de televiziune B92, zeci de răniţi au primit îngrijirimedicale de la serviciile de urgenţă din oraşul Kraljevo (la 150 de kilometrisud de Belgrad).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine