2020-04-03 21:33

Dan Diaconescu a fost din nou la sediul DNA pentru declaraţii

 |  10:54
Dan Diaconescu a fost din nou la sediul DNA pentru declaraţii

Patronul OTV Dan Diaconescu s-a prezentat, vineridimineaţă, la DNA, pentru a da o declaraţie în legătură cu ultima acuzaţie deşantaj şi ameninţare care i-a fost adusă la cunoştinţă de procuroriianticorupţie în urmă cu o zi.

Ultima acuzaţie adusă lui Diaconescu este de şantaj şiameninţare, după ce i s-ar fi cerut o sută de mii de euro omului de afaceriPaul Petru Ţârdea, faptă în care ar fi implicat şi fostul director alpublicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea.

Avocatul Daniel Fenechiu, reprezentantul lui DanDiaconescu, a declarat reporterilor, joi, că, în aprilie 2005, Mihai Ghezea,care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul deafaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fiprimit 4.500 de euro.

Avocatul a adăugat la Ţârdea avea o emisiune, Eurtombola,la Prima Tv, produsă de SC Sorom-Tur SRL.

La ieşire, Dan Diaconescu a refuzat să dea declaraţii înlegătură cu ultimele acuzaţii de şantaj şi ameninţare aduse de procuroriianticorupţie, motivând că aşteaptă ca aceştia să-i explice concret în ce constăfapta.

Joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, s-a prezentat şifostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea, pus sub învinuireîn dosarul OTV.

Miercuri, anchetatorii DNA au făcut o percheziţie lasediul OTV din cartierul Militari, unde au ridicat toate contractele acesteisocietăţi încheiate în 2005. Anchetatorii au cerut două casete conţinândînregistrarea a două emisiuni, din 11 şi 12 aprilie 2005. Procurorii au maicăutat şi un contract de publicitate din 2005, potrivit surselor citate.

Pentru că nu au găsit nici contractele şi nici caseteledin 2005, procurorii anticorupţie au decis ridicarea tuturor contractelorîncheiate în acel an de OTV.

Tot miercuri a fost pus sub învinuire în acest dosarfostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea, iar DanDiaconescu a fost acuzat de o nouă infracţiune de şantaj.

Procurorii anticorupţie l-au audiat, miercuri, şi pe omulde afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat, la DNA, pe DanDiaconescu în legătură cu fapte similare celor pentru care s-a începuturmărirea penală faţă de cei doi realizatori TV în cazul primarului comuneiZărand, Ion Moţ, respectiv şantaj.

În acelaşi dosar, respectiv cel constituit în urmadenunţului lui Ţârdea, era vizat şi Mihai Ghezea, directorul general de atuncial publicaţiei Atac la persoană. Ghezea şi-a întrerupt cooperarea cu Atac lapersoană în octombrie 2009, când şi-a cesionat şi acţiunile deţinute lacompania care edita publicaţia.

În 2007, DNA şi-a declinat competenţa către ParchetulJudecătoriei sectorului 4 Bucureşti, unde cazul a fost închis.

Recent, procurorul Gheorghe Bocşan de la DNA a solicitatParchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti acel dosar în vedereareanalizării lui, iar, în urma procedurilor interne, cazul a parvenit Secţiei Ia Direcţiei, condusă de Lucian Papici.

În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârvau fost arestaţi pentru şantaj de instanţa Judecătoriei Sectorului 1. Două zilemai târziu, Tribunalul Bucureşti a decis punerea în libertate a lui DanDiaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdicţii,inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

Măsura arestului în cazul lui Pârv a fost menţinută,miercuri, de instanţa Judecătoriei sectorului 1, dar poate fi atacată curecurs.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine