2020-04-06 13:33

Dan Diaconescu: Tabăra opusă lui Traian Băsescu din PDL, BVB, m-a arestat

 |  08:31
Dan Diaconescu: Tabăra opusă lui Traian Băsescu din PDL, BVB, m-a arestat

Traian Băsescu "s-a jurat că nu are niciun felde legătură cu arestarea", a spus jurnalistul "viitor ompolitic", povestind în detaliu conversaţiile sale cu preşedintele, după cea fost arestat. El a avansat două terorii în legătură cu arestarea sa: că înspatele acţiunii ar sta tabăra opusă lui Traian Băsescu din PDL,Blaga-Videanu-Berceanu, sau că se doreşte să se dea o lecţie unui mogul.

Dan Diaconescu o arată cu degetul, într-o emisiunela Realitatea TV, pe Procurorul General al României, Laura Kovesi, ca fiind ceacare a redeschis dosarul său. "În realitate, în cazul meu, este osemnătură a Laurei Codruţa Kovesi care ia un dosar încheiat în 2005 de DNA cuNUP, apoi de Parchetul Sector 4, şi de acolo în 6 iulie doamna Kovesi îl ia şischimbă încadrearea mea din cea de martor în cea ce inculpat. Este clar cădoamna Kovesi ori este o procuroare foarte curajoasă sau a primit un telefon dela cineva", acuză jurnalistul, care a adăugat că i se ascultă telefonul deun an şi jumătate şi că tot personalul DNA şi DIICOT lucrează împotriva sa.

"Într-o dimineaţă amfost anunţat că mi se percheziţionează casa şi am înţeles, încercând să dautelefoane, că ei căutau o casetă cu doamna Elena Udrea în diferiteipostaze. Prima dată am crezut că nu sunt mascaţi, ci hoţi.Dând telefoane şi auzind că se caută o casetă de acest fel am zis că le-o duceu. Asta am aflat de la ziarişti care au surse la Parchet. Oficial nu mi-auspus că ei caută o astfel de casetă , ci că e vorba de o casetă cu mine făcândun promo cu un primar din România". Aceasta este varianta lui Dan Diaconesculegată de percheziţia la locuinţa personală şi la sedul OTV a celor de la DNA.Întrebat dacă are casete cu oameni de prim rang în ipostaze diverse,acesta a refuzat să răspundă.

Diaconescu a lămurit şipovestea telefonului dat preşedintelui: "L-am sunat pe domnul TraianBăsescu şi nu mi-a răspuns, mi-a răspuns doar secretara. Dupăce am ieşit din închisoare am vorbit din nou cu el, mi-a răspuns de data asta.I-am spus că sunt viitorul preşedinte şi să facem de acum predarea-primirea laCotroceni, să nu mai aşteptăm până în 2014. Mi-a spus: dacă ar fiduminica viitoare alegeri, ai avea o şansă. La finalul convorbirii l-amîntrebat dacă vrea să intre în Partidul Poporului, mi-a spus că nu vrea, seretrage din politică, dar în glumă a zis că poate să îmi fie consultant. Mi-aspus că pot să îi spun partidului meu Partidul poporului. Mi-a spus că avăzut că l-am sunat atunci şi şi-a dat seama de ce şi s-a jurat că nu areniciun fel de legătură cu arestarea". Diaconescu a spus că îl crede peBăsescu şi din motivul că multe secţii de poliţie din România "conduse dedomnul Blaga au luat invitaţi de la emisiunile mele".

Diaconescu a avansat douăteorii privind motivele pentru care a fost arestat şi cine a stat în spatelemişcării. "Sunt arestat pentru că o parte a puterii vrea asta. Dinpăcate pentru mine toate problemele astea au apărut după ce puterea s-a rupt îndouă. Oamneii ăştia sunt la fel de certaţi cum erau înainte cu Tăriceanu. Suntdouă tabere. Una din teroriile împortriva mea este că tabăraopusă lui Traian Băsescu din PDL, Blaga-Videanu-Berceanu, m-a arestat ca să îiarate preşedintelui că îi arestează cel mai bun prieten. Dar eise apără să ei nu au putere asupra DNA. Cei de la Cotroceni s-au jurat pe mamă,pe copii că nu au nicio legătură cu asta, deşi vrea să precizez că preşeidntelenostru atunci când un om de afaceri a fost arestat abuziv ca şi mine s-aimplicat atunci spunând că este o acţiune nefericită împotriva unui omcare dă de muncă la 5.000 de oameni şi omul de afaceri a fost eliberat. O altăteorie este că dintre toţi mogulii României, trebuia să se dea un exemplu, săse arate pisica celorlaţi moguli, şi să îl ia pe cel mai fraier, pe DanDiaconescu care nu are niciun spate şi nu o să protesteze".

Diaconescu a dat asigurărică relaţia sa cu preşedintele este ca şi înainte de arestarea sa: "Nu aintervenit nimic în relaţia dintre mine şi Traian Băsescu, nu ne-am certat.Atunci când am vorbit cu preşedintele după arestarea mea, am stabilit să maivină într-o emisiune de-a mea".

"Probabil că vorneapărat să mă ajute să fiu preşedinte. Chiar cred că am şanse să fiupreşedinte. Am discutat cu procurorul din cazul meu şi i-am spus că toată lumeamă sfătuieşte să îl persecut când voi ajunge la putere, dar că eu nuvreau să fac asta, ci să îl pun procuror-general, fiindcă fără el nu s-ar finăscut Partidul Poporului", a spus ironic Dan Diaconescu despre acţiunileDNA.

Acesta a spus că sunt mulţioameni nevinovaţi ca şi el care stau în închisoare şi a dat exemplu primariiMircia Gutău şi Antonie Solomon. În opinia sa, scenariul este împotriva sa estesă fie arestat şi condamnat până la viitoarele alegeri. Acesta a spus căa stat şi a studiat mult ce măsuri economice trebuie luate în România încontextul crizei.

Dan Diaconescu a precizatpoziţia sa actuală pe piaţa media: "Sunt cel mai mic patron de televiziunedin România. OTV are un profit mic, dar important pentru un om obişnuit dinRomânia. Am 14,5 milioane de euro datorii la bănci. Nu am condiţionat vreodată apariţiacuiva de sume de bani".

"Obligatoru intru înParlament în 2012, cu cel puţin 20%. Încă două-trei arestări ca să nu maicheltui bani cu turul doi la preşedinţie", a afirmat Diaconescu despreviitorul său politic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine