2019-07-23 03:43

Decizie absurdă: Guvernul vrea să elimine gratuităţile pentru veteranii de război

 |  12:24
Decizie absurdă: Guvernul vrea să elimine gratuităţile pentru veteranii de război

Guvernulintenţionează să elimine scutirea de la plata abonamentului telefonic şiradio-tv pentru veteranii de război, precum şi dreptul la gratuitate petransportul în comun şi CFR pentru persoanele persecutate politic şi să tăieindemnizaţiile persoanelor cu handicap, înlocuindu-le cu sume fixe.

Noilereduceri de cheltuieli ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2011, împreunăcu diminuarea indemnizaţiilor acordate celor care îngrijesc persoane cuhandicap, foştilor deţinuţi politici, pensionarilor membri ai uniunilor decreaţie şi revoluţiona­rilor.

În acelaşitimp, Casa Naţională de Pensii nu va acorda nici anul viitor bilete de odihnăşi nici ajutoare la ieşirea la pen­sie sau la trecerea în rezervă a ca­drelormilitare, conform unui document aflat în stadiu de variantă de lucru şi citatde Jurnalul Naţional.

Astfel,Guvernul ar urma să taie indemnizaţiile primite de persoanele cu handicap şi săacorde sume fixe lunare, respectiv 340 de lei pentru handicap grav, 250 de leipentru handicap accentuat şi 35 de lei pentru handicap mediu. În cazulpersoanelor cu handicap care realizează venituri, alocaţiile vor fi de 205 leipentru handicap grav, 160 de lei pentru handicap accentuat şi 20 de lei pentruhandicap mediu.

Tot de la 1ianuarie 2011 ar urma să fie tăiate şi indemnizaţiile acordate celor careîngrijesc persoane cu handicap, care sunt în prezent de 400 de lei lunar.Asistentul persoanei cu handicap va primi doar 50% din salariul net al unuiasistent social debutant cu studii medii şi va fi obligat să îngrijească douăpersoane cu handicap. Dacă nu poate îngriji două persoane cu handicap din cauzăcă are în grijă o persoană singură cu handicap sever, va primi doar jumătatedin sumă.

În cazulcopiilor cu handicap, familiile acestora vor primi un ajutor de 91 de leipentru cei cu han­di­cap grav, 68 de lei pentru handicap accentuat şi 33,5 leipentru handicap mediu.

Documentulindică şi abrogarea unor texte de lege care acordau ajutoare sociale pentruveteranii de război şi pentru persoanele persecutate politic în regimulcomunist. Astfel, ar urma să fie eliminată, potrivit propunerilor dindocumentul citat, scutirea de la plata abonamentului telefonic şi a celuiradio-tv pentru veteranii de război, iar cei persecutaţi politic pierd, pe lângăaceasta, şi dreptul la gratuitate pe transportul în comun, dar şi la CFR.

Totodată,indemnizaţiile primite de persoanele persecutate politic şi revoluţionari vorfi menţinute la un nivel redus cu 25%, în timp ce in­dem­ni­za­ţii­le primitede pensionarii din siste­mul public de pensii care sunt membri ai uniunilor decreaţie ar urma să fie diminuate cu 50%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray