2020-08-05 14:41

Demisia procurorului Maximilian Bălăşescu, dezbătută de CSM

 |  09:30
Demisia procurorului Maximilian Bălăşescu, dezbătută de CSM

Cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a procurorului Maximilian Bălăşescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, va fi dezbătută joi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Bălăşescu, în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.  

Cererea lui Maximilian Bălăşescu de eliberare din funcţie, prin demisie, se află pe ordinea de zi a plenului Consiliului, potrivit site-ul CSM. Pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Bălăşescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pe 24 februarie. Acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită şi infracţiunea de asociere pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Cristian Ene şi Marian Simirianu au fost deferiţi justiţiei în acelaşi dosar.

Bălăşescu, cu ajutorul celor doi, a pretins de la un denunţător în cursul lunii ianuarie, cu titlu de mită, un folos reprezentând o sumă de bani care, iniţial, nu a fost particularizată, urmând ca Ene şi Simirianu să stabilească cu denunţătorul acest aspect. Cercetat pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, denunţătorul avea calitatea de învinuit într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului.

Procurorului îi reveneau 50.000 de euro din suma comunicată denunţătorului de Ene şi Simirianu, fiind vorba în total de 300.000 de euro, în două tranşe, de 100.000 de euro şi 200.000 de euro.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Bălăşescu, precum şi a lui Cristian Ene şi Marian Simirianu, pe 1 februarie, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz