2019-10-18 04:23

Deputaţii adoptă Legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei

 |  16:04
Deputaţii adoptă Legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei

CameraDeputaţilor a aprobat, luni, cu 171 de voturi "pentru", 49"împotrivă" şi cinci abţineri, proiectul de lege privind alocaţiapentru susţinerea familiei, adoptat pe articole săptămâna trecută

Actulnormativ a fost adoptat în sesiunea de vot final pentru mai multe legi.

ReprezentanţiiPSD au părăsit sala de şedinţe nemulţumiţi că votul final programat la o seriede proiecte de lege nu a fost amânat pentru joi.

Legeaprevede scăderea cuantumului alocaţiilor suplimentare pentru familiile cu maimulţi copii sau monoparentale.

Proiectulde lege reduce de la 470 de lei la 370 de lei limita maximă aveniturilor/persoană a membrilor familiei pentru acordarea acestei alocaţiipentru copii, care va fi dată diferenţiat în funcţie de veniturile membrilorfamilie şi al numărului de copii.

Astfel,pentru o familiile al cărei venit mediu lunar este mai mic de 200 de lei,cuantumul lunar al alocaţiei va fi de 30 de lei, pentru familiile cu un copil,60 de lei-pentru familiile cu doi copii, de 90 de lei-pentru familiile cu treicopii şi de 120 de lei pentru familiile cu mai mult de patru copii.

Încazul în care venitul mediu lunar este cuprins între 201 lei şi 370 de lei,alocaţia va fi cuprinsă între 25 de lei şi 100 de lei, în funcţie de numărul decopii existent în aceste familii.

Alocaţiapentru familiile monoparentale va varia între 50 de lei şi 200 de lei înfuncţie de numărul de copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray