2020-08-07 22:03

UPDATE. Deputatul Mihail Boldea este de negăsit. A fugit din ţară!

 |  16:41
UPDATE. Deputatul Mihail Boldea este de negăsit. A fugit din ţară!

UPDATE 00.30 Se pare că Boldea a ajuns în Turcia, de unde a plecat cu un avion spre o destinaţie necunoscută.

Potrivit procedurii, dacă procurorii DIICOT ar fi solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de percheziţie, reţinere şi arestare decât în situaţia în care anchetatorii ar fi venit cu probe noi. Astfel, având în vedere că Boldea a părăsit România înainte de soluţionarea cerereii de aviz din partea Camerei, când încă avea imunitate parlamentară, el nu a putut fi oprit de autorităţi.

De abia în 20 martie, după ce Camera s-a pronunţat în cazul său, anchetatorii l-au dat în consemn la frontieră pe Boldea. Consemn la frontieră înseamnă că poliţistul anunţă, în cazul în care cel vizat încearcă să părăseacă ţara, organul care a emis această măsură. La momentul la care Boldea a plecat din România, în cazul său nu era luată nicio măsură preventivă.

El este dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

UPDATE, ora 20.00. DICOT informează printr-un comunicat că deputatul Mihail Boldea a părăsit teritoriul României, pe frontiera terestră, la data de 17 martie, anterior datei (20 martie) la care Camera Deputaţilor a avizat, conform dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a inculpatului.

Poliţiştii gălăţeni au adus astăzi o nouă citaţie la domiciliul deputatului Mihail Boldea prin care acesta e solicitat să se prezinte la audieri, la sediul DIICOT Galaţi. Documentul a fost lăsat în cutia poştală. De asemenea, şi procurorii DNAvor să-l audieze pe deputat. Mihail Boldea  poate fi arestat într-un dosar care vizează tunuri imobiliare de aproape două milioane de euro.

După citaţia de la DNA, o a doua citaţie, de data acesta de la DIICOT, a ajuns astăzi la locuinţa lui Mihail Boldea. De aproape 24 de ore Mihail Boldea este de negăsit. Fratele deputatului, care este şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, nu a vrut să dea informaţii. Deputatul Mihail Boldea a rămas ieri fără imunitate parlamentară, în urma votului din Camera Deputaţilor. Practic, el poate fi percheziţionat, reţinut sau chiar arestat în orice moment. Boldea este acuzat de fals, uz de fals şi înşelăciune.

Potrivit procurorilor, deputatul făcea parte dintr-o grupare de 22 de persoane, care a dat un tun imobiliar de aproape două milioane de euro în Galaţi. Asta după ce Comisia Juridică s-a pronunţat în favoarea cererii Ministerului Justiţiei. Procurorii DIICOT îl cercetează pe Boldea pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. Decizia nu a fost uşor de luat. Trei ore s-au certat deputaţii ca să ajungă şi la momentul votului - fie din pricina cvorumului, fie pentru că nu se puteau hotărî de câte voturi e nevoie ..unul sau trei?

În cele din urmă, deputaţii au decis că e de ajuns un singur vot. Problema cvorumului a fost rezolvată şi cu ajutorul Opoziţiei. Pentru cazul Boldea opoziţia a renunţat pentru câteva ore la protest. Mihail Boldea nu a fost prezent nici la Comisia juridică, nici în plenul Camerei Deputaţilor pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Citeşte şi


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-16Parerea ta...

CT
24 Mar 2012

Asta mi se pare o inscenare mizerabila,Omul este avocat eu cred ca avea destul creier sa nu-si lase urme vizibile ca ar avea intentia de a parasi tara,si nicidecum nu isi lasa ceasuri de valoare si aparate de fotografiat si laptopuri ca probe pentru marlanii de la DIICOT,pai daca era avocat nu punea bani pe numele familiei,transfera banii conturi in Elevetia sau alte tari exotice cu mult timp in urma in cazul in care sa presupunem ca se simtea urmarit sau vinovat ca tepuia,pai gasca de vagabonti de la putere il vreau arestat pentru ca probabil nu a cotizat indeajuns din ce a furat cat a fost deputat,so fi saturat omul sa fure si pentru altii. Nu tin partea omului nici macar nu-l cunosc dar nu trebuie sa fii un genius sa-ti dai seama ca vor sa-i dea o lectie omului ca nu a cotizat din ce furat la vagabontii din justitie si partid. Pai dupa ce la-u lasat sa plece din tara acum spun ca nu-i de gasit!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz