2019-08-23 08:41

Deva: Serghei Gorbunov, condamnat la 13 ani de închisoare pentru tâlhărie

 |  15:35

Cetăţeanulmoldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat, luni, de Judecătoria Deva, la 13ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cucele pentru alte şase condamnări, astfel că el are de executat 16 ani deînchisoare, decizia instanţei putând fi atacată cu recurs.

Purtătorulde cuvânt al Judecătoriei Deva, Cornelia Filimon, a declarat că SergheiGorbunov a fost condamnat, luni, pentru o tâlhărie comisă cu mai mulţi ani înurmă la Deva, asupra patronului unei case de schimb valutar.

Ela fost condamnat la 13 ani de închisoare, plus plata unor daune morale şimateriale.

"Pentrufapta săvârşită la Deva, Serghei Gorbunov a fost condamnat la 13 ani de închisoareşi daune materiale de 50.000 de lei şi daune morale de 8.000 de lei pentrupatronul casei de schimb valutar. De asemenea, s-a decis expulzarea sa de peteritoriul României după ispăşirea pedepsei. Pentru că inculpatul mai are alteşase condamnări date de tribunalele din Constanţa, Braşov, dar şi din Chişinău,pedepsele au fost contopite, astfel că are de executat 16 ani deînchisoare", a spus Filimon.

Sentinţapoate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.

Gorbunovse află la Penitenciarul Aiud, el nefiind adus în faţa instanţei luni, pentrupronunţare, decizia urmând să îi fie comunicată.

SergheiGorbunov a fost judecat de magistraţii Judecătoriei Deva pentru tâlhărie, elfiind acuzat că l-a atacat, în urmă cu şase ani, pe patronul unei case deschimb valutar din Deva şi că i-a furat 65.000 de lei.

Înfaţa instanţei, Gorbunov a susţinut că nu el a comis tâlhăria din 2003 şi că,în 2004, în momentul în care a fost adus la Deva pentru a fi recunoscut depatronul casei de schimb valutar, a păşit pentru prima oară în municipiulrespectiv.

Gorbunovafirma că proba ADN pe baza căreia a fost deschis acest dosar a fost"contrafăcută" şi că se încearcă să i se pună în spate un alt"AN" (caz cu autor necunoscut - n.r.). Astfel, avocatul lui Gorbunova cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicină Legală"Mina Minovici" din Bucureşti şi a spus că prima probă a fostanalizată la laboratorul criminalistic al IGPR.

ExpertizaADN cerută şi făcută la IML "Mina Minovici" a constituit motivul maimultor amânări ale judecătorii procesului, întrucât documentul fie nu sosise dela Bucureşti, fie venise doar o copie, fie părţile implicate au cerut timppentru a putea studia expertiza.

Gorbunov,suspectat în cazul atacului armat din 29 ianuarie 2009 de la casa de schimbvalutar de pe strada 15 Noiembrie din Braşov, soldat cu moartea a două persoaneşi rănirea gravă a alteia, este condamnat pentru fapte similare şi a ieşit dinPenitenciarul Craiova pentru o perioadă de trei luni, din motive medicale, darfără a reveni la termenul stabilit.

SergheiGorbunov declara că va da statul român în judecată pentru modul în care a fostinstrumentată ancheta în cazul atacului armat de la Braşov. Întrebat dacă arevreo legătură cu Serghei Gribenco, suspect şi el în cazul atacului armat de laBraşov, Gorbunov spunea că totul a fost o minciună şi că el este nevinovat.

SergheiGorbunov a fost încarcerat, de la jumătatea lunii februarie 2009, laPenitenciarul de Maximă Siguranţă din Aiud, judeţul Alba, de unde a fost dus,de mai multe ori, în faţa magistraţilor Judecătoriei Deva. În luna iulie aaceluiaşi an, Serghei Gorbunov a fost transferat de la Aiud la Penitenciarul deMaximă Siguranţă Codlea, pentru a apărea în faţa instanţei braşovene, iarulterior a fost dus din nou la Aiud.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray