2020-04-06 23:56

DIICOT cere CNA să oblige OTV să rectifice informaţiile nereale prezentate în program

 |  14:58
DIICOT cere CNA să oblige OTV să rectifice informaţiile nereale prezentate în program

DIICOTsolicită CNA să oblige postul OTV să rectifice informaţiile nereale difuzate întimpul unei emisiuni de luni, când a fost afişat un mesaj atribuit procurorilorDirecţiei, care ar fi spus: "o să-l arestăm noi pe nenorocitul de DanDiaconescu, să nu mai ajungă el preşedinte".

"Încadrul emisiunii «Dan Diaconescu Direct», difuzată la data de 26.07.2010, pepostul de televiziune OTV, a fost afişat un mesaj, atribuit procurorilorDIICOT, care conţinea afirmaţii neconforme realităţii, în legătură cuactivitatea de urmărire penală realizată de către magistraţii acesteiinstituţii. Mesajul avea următorul conţinut : «PROCURORII D.I.I.C.O.T. : O SĂ-LARESTĂM NOI PE NENOROCITUL DE DAN DIACONESCU, SĂ NU MAI AJUNGĂ ELPREŞEDINTE»", se arată într-un comunicat de marţi al Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

PotrivitDIICOT, prin relatarea în cadrul acestui program de televiziune a unorinformaţii nereale se încearcă plasarea într-o lumină nefavorabilă aactivităţii de urmărire penală realizate de către Direcţie, precum şiacreditarea ideii că procurorii ar acţiona nu în virtutea legii, ci ar răspundeunor comenzi politice, atitudine de natură a leza imaginea publică a acesteiinstituţii.

Maimult, susţin reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism, prin difuzarea şi dezbaterea de cătremoderator a unor fapte nereale, care induc în eroare publicul cu privire laactivitatea procurorilor DIICOT, "este dezinformată opinia publică,conţinutul tendenţios al mesajului putând să afecteze percepţia publică asuprainstituţiei şi a magistraţilor".

"Direcţiade Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorismdezavuează orice comportament de acest gen, care nu este conform Legiiaudiovizualului şi încalcă în mod flagrant normele deontologice ale profesieide jurnalist", se mai arată în comunicat.

Potrivitsurse citate, în domeniul comunicării audiovizuale, "interesul publicreclamă asigurarea corectei informări a opiniei publice, cu privire la oriceeveniment sau situaţie de fapt, orice comportament contrar acestui principiudeterminând o ripostă promptă precum şi sancţionarea acestei conduite".

"Direcţiade Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism asolicitat în mod public Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), încalitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicăriiaudiovizuale luarea măsurilor legale, conform prevederilor art. 40, art. 89 şiart. 90 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 504/2002, în vederea exercităriicontrolului şi garantării dreptului la rectificare a informaţiilor nerealedifuzate în cadrul programului de televiziune", mai arată reprezentanţiiDIICOT.

PatronulOTV, Dan Diaconescu, este cercetat de procurorii DNA pentru şantaj şiameninţare. Diaconescu a fost arestat preventiv din 23 până în 25 iunie, cândmăsura a fost înlocută cu interdicţia de a părăsi ţara. Lui Dan Diaconescu is-au impus şi alte interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziunedespre caz.

Dupăce a fost eliberat din închisoare, în 25 iunie, Dan Diaconescu a spus că vaintra în politică şi că va înfiinţa un partid. El şi-a motivat decizia prinfaptul că arestarea sa ar fi fost decisă politic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine