2019-08-17 14:58

DIICOT deschide o anchetă în legătură cu decesul a doi români în atacul terorist din Algeria

 |  14:01
DIICOT deschide o anchetă în legătură cu decesul a doi români în atacul terorist din Algeria

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzut de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, în legătură cu atacul terorist din Algeria, în urmă căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa.

“Urmare a informaţiilor date publicităţii de către Ministerul Afacerilor Externe şi a materialelor publicate în mass-media naţională, referitoare la incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetăţeni români, în conformitate cu prevederile art. 5 Cod penal, care instituie principiul realităţii legii penale, la nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzut de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului”, precizează DIICOT într-un comunicat remis marţi.

Procurorii DIICOT vor efectua activităţi specifice şi vor colabora cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu responsabilităţi în domeniu şi vor dispune măsurile legale în această cauză.

DIICOT va informa opinia publică în timp real cu privire la evoluţia investigaţiei.

Trupurile celor doi români ucişi în Algeria au fost aduse marţi în ţară cu o aeronavă militară. Cele două victime ale atacului terorist din Algeria sunt Tiberiu Ionuţ Costache şi Mihail Marius Bucur.

Tiberiu Ionuţ Costache, în vârstă de 36 de ani din comuna Bărcăneşti, satul Tătărani (în imediata apropiere a Ploieştiului), era căsătorit şi avea un copil, soţia sa fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil al familiei.

De asemenea, Mihail Marius Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, era căsătorit şi avea doi copii, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639868-03-05Parerea ta...

CHIREA CRISTINA
02 Iul 2013

"DIICOT va informa opinia publică în timp real cu privire la evoluţia investigaţiei." Au trecut 6 luni. Cum au fost informate familiile celor decedati? Nu inteleg de ce e secreta data reala a decesului in cazul celor 2 romani. Aceasta putea fi data ca informatie familiilor in urma necropsiei efectuate la cerere.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray