2019-12-05 17:33

Dinculescu: Tânărul acuzat că a înjunghiat mortal un elev de 17 ani a recunoscut şi a regretat fapta

 |  12:51

Tânărulde 19 ani învinuit că a înjunghiat mortal, joi, în apropierea unui liceu dinCraiova, un elev de 17 ani, a avut o atitudine cooperantă, a recunoscut şi aregretat fapta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ClaudiuDinculescu, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj.

Potrivitsursei citate, în timpul audierilor, presupusul autor al agresiunii (n. r. -Romel Dan Voicu) a avut o atitudine cooperantă şi a recunoscut şi a regretatfapta, indicând, totodată, locul unde a aruncat apoi arma crimei, un cuţitobişnuit, găsit ulterior de către anchetatori în municipiul Craiova.

"Conflictula fost unul spontan, autorul s-a speriat şi a fugit imediat de la locul faptei,fiind găsit după câtva timp de către poliţişti tot pe raza municipiuluiCraiova. Nu avem date că acesta ar fi vrut să fugă din ţară", a afirmatDinculescu.

Conformprim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, conflictul iniţial careavusese loc înaintea celui de joi a fost între un coleg al victimei şi frateleînvinuitului, cei doi fiind colegi de şcoală.

ClaudiuDinculescu a mai declarat că, în cursul zilei de vineri, va fi făcută autopsiacadavrului adolescentului de 17 ani, în urma căreia se va stabili dacă victimeii-au fost aplicate mai multe lovituri de cuţit, în funcţie de rezultat existândposibilitatea ca tânărul să fie acuzat şi de agresiune cu violenţă. Dinculescua adăugat că, până la ora actuală, procurorul de caz s-a axat pe cercetarea lafaţa locului şi pe strângerea probelor, urmând ca vineri să se stabilească celeziuni a suferit victima care a decedat.

"Tânărulînvinuit nu are antecedente penale. (...) Până acum, în acest caz au fostaudiate cel puţin 12 persoane, iar audierile continuă. În cursul zilei devineri, învinuitul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestarepreventivă. Până acum, nu rezultă altă participare penală la infracţiune (n.r.- în afara tânărului acuzat de agresiune)", a mai spus prim-procurorulParchetului Tribunalului Dolj.

Întrebatdacă se poate vorbi de premeditare în acest caz, Dinculescu a spus că el credecă fratele victimei s-a gândit "la o anumită corecţie".

Tânărulde 19 ani care a înjunghiat mortal în apropierea unui liceu din Craiova, unelev de 17 ani, a fost reţinut, în cursul serii de joi, pe 24 de ore, pentruomor calificat, după ce a fost audiat câteva ore la Parchetul TribunaluluiDolj,

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorulMagda Bădescu, anchetatorii l-au audiat pe principalul suspect în cazuladolescentului înjunghiat mortal în apropierea Liceului "TudorArghezi", din Craiova, în acest caz fiind audiaţi şi mai mulţi martori.

Înacest caz, Parchetul Tribunalului Dolj a întocmit dosar penal pentru omorcalificat, iar presupusul agresor ar putea fi cercetat şi pentru tentativă deomor, în funcţie de concluziile legiştilor în cazul adolescentului rănit, a maispus sursa citată.

Doielevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cucuţitul de către un tânăr, joi, în jurul orei 12.30, pe o stradă din apropiereaunităţii de învăţământ, iar în urma incidentului unul dintre ei a murit, celălaltfiind rănit.

DirectorulLiceului "Tudor Arghezi" din Craiova, Lucian Săndoi, afirma căincidentul s-a petrecut pe drumul de la gară la şcoală, şi nu în faţa unităţiide învăţământ, când cei doi elevi de clasa a XI-a veneau la şcoală, alături demai mulţi colegi, ei fiind atacaţi de un alt grup. Unul dintre tinerii aflaţiîn acest grup a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare, unuldintre elevi fiind lovit în inimă, a spus Săndoi. Acesta a fost dus de colegiisăi până în faţa liceului, unde mai mulţi medici au încercat să îl resusciteze,însă fără succes.

Conformsursei citate, elevul ucis avea rezultate foarte bune la învăţătură, iar înurmă cu câteva zile fusese implicat într-un proiect cu Penitenciarul de MaximăSiguranţă de la Craiova.

Celălaltelev a fost înjunghiat în spate, în prezent fiind internat la Secţia deChirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, diagnosticulmedicilor fiind "plagă tăiată hemitorace stâng posterior".Adolescentul de 17 ani mai are o rană superficială la antebraţul stâng.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, CristinaGheormăneanu, tânărul a fost adus la unitatea medicală cu o maşină de Poliţie.

MagdaBădescu declara că tânărul care l-ar fi înjunghiat mortal pe adolescent are 19ani şi a fost prins la scurt timp a fost elev al Liceului "TudorArghezi", din Craiova, fiind exmatriculat din motive de indisciplină.

Joi,la Craiova, s-a aflat şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş,care a spus că a constatat că, în ultimele nouă luni, actele de violenţă aucrescut cu aproximativ şase la sută în judeţul Dolj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray