2019-08-18 16:23

Diniţă: Numărul accidentelor pe DN1, DN2, DN6 şi DN7 a scăzut în 2010

 |  13:22
Diniţă: Numărul accidentelor pe DN1, DN2, DN6 şi DN7 a scăzut în 2010

Numărulaccidentelor pe DN1 Bucureşti-Braşov, DN2 Bucureşti-Suceava, DN6 Bucureşti-DrobetaTurnu Severin şi DN7 Bucureşti-Nădlac a scăzut, în primele nouă luni ale anului2010, deşi pe anumite tronsoane din şase judeţe încă se înregistrează un riscrutier mare, a spus Lucian Diniţă, şeful DPR.

ŞefulDirecţiei Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, Lucian Diniţă, a spus,joi, că cele patru drumuri naţionale au fost vizate de o campanie pentrureducerea riscului rutier, în contextul în care pe acestea se înregistreazăcele mai mari valori de trafic.

Astfel, peDN1 s-au înregistrat 93 de accidente din luna iulie până în prezent,reprezentând o scădere cu 32 de accidente faţă de aceeaşi perioadă a anuluitrecut. Totodată, au fost 34 de persoane decedate şi 99 de răniţi grav.

Judeţul cucele mai mari probleme, pe raza DN1, a fost Prahova, unde numărul persoanelordecedate a crescut cu 11 faţă de anul trecut, iar numărul persoanelor rănitegrav cu şapte.

Pe DN2Bucureşti-Suceava au fost înregistrate, în total, 73 de accidente grave (cuşase mai puţine), cu 34 de morţi (cu nouă mai puţini) şi 86 de răniţi grav (cucinci mai mult).

Judeţul cucel mai mare risc rutier pe acest transon este Iaşi, unde anul trecut nu seînregistrase nici un accident în perioada iulie-octombrie. Anul acesta au avutloc însă patru accidente rutiere, cu doi morţi şi trei răniţi grav.

În ceea cepriveşte DN 6, anul acesta s-au înregistrat 45 de accidente rutiere grave (cu13 mai puţine), 24 de persoane decedate (cu 11 mai puţine) şi 42 de răniţi grav(cu doi mai puţini).

Judeţul celmai problematic pe acest tronson a fost Caraş-Severin, care de altfel are ceimai mulţi kilometri de drum naţional - 146. Astfel, aici au avut loc zeceaccidente rutiere grave (cu două mai multe), soldate cu nouă morţi (cu şase maimulţi) şi 12 răniţi grav (cu patru mai mulţi).

Pe DN7 auavut loc 72 de accidente rutiere (cu trei mai puţine), soldate cu 22 depersoane decedate (cu cinci mai puţine) şi 81 de răniţi grav (cu cinci maipuţini).

Acest drumnaţional este printre cele mai lungi din România, având peste 600 de kilometri.De-a lungul DN7 au fost înregistrate trei judeţe cu risc rutier crescut: Arad,Dâmboviţa şi Vâlcea.

În Arad s-auînregistrat 20 de accidente rutiere (cu patru mai multe), zece morţi (cu treimai mulţi) şi 19 răniţi grav (cu patru mai mulţi).

ÎnDâmboviţa, unde în 2009 nu fusese nici un accident pe DN7, au avut loc cinciaccidente, soldate cu un mort şi patru răniţi grav.

De asemenea,în Vâlcea au fost 21 de accidente (cu şapte mai multe), trei persoane decedate(cu două mai multe) şi 26 de răniţi grav (cu zece mai mulţi).

Totuşi,având în vedere că numărul total de accidente a scăzut pe fiecare din acestedrumuri naţionale, Diniţă a subliniat că obiectivul campaniei este consideratîndeplinit.

Şeful DPR aadăugat că, săptămâna aceasta, pentru creşterea siguranţei rutiere se facverificări, la nivel naţional, privind transportul de persoane pe drumurilepublice. El a mai spus că, de luni, încep controalele privind transportulpublic şi transportul de mărfuri pe drumurile publice, care se vor încheia înluna aprilie.

Diniţă a maiarătat că, în scopul pregătirii pentru iarnă, DPR a lansat o campanie privindstarea vremii, solicitând sprijinul mass-media pentru a face cunoscuterecomandările poliţiştilor rutieri în funcţie de condiţiile meteo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray