2019-10-16 05:22

Directorul E.ON România: Criza financiară nu se va încheia în 2011

 |  14:12
Directorul E.ON România: Criza financiară nu se va încheia în 2011

Industrianu dă semne clare de revenire, iar criza economică şi financiară nu se vaîncheia în 2011 în România, a declarat, marţi, directorul general al E.ONRomânia, Frank Hajdinjak.

"Estenevoie de încurajarea investiţiilor în România. Nu vedem dezvoltări pozitiveviitoare, în industrie nu sunt semne de revenire clare. Nu cred că în 2011criza se va încheia în România, din nefericire", a afirmat Hajdinjak.

Ela arătat că atât E.ON România, cât şi piaţa energetică locală vor înregistracreşteri foarte mici anul viitor.

"În2011 va fi o creştere foarte foarte slabă. Sperăm că economia îşi va revenimăcar în anumite zone, dar piaţa (energetică - n.r.) în general va creştefoarte puţin", a adăugat Hajdinjak.

DirectorulE.ON România a precizat că una dintre principalele dificultăţi pentru companiesunt preţurile mici la gaze, care nu permit o recuperare a investiţiilorderulate de subsidira grupului german de utilităţi E.ON în România. Totodată, rămânede văzut dacă Guvernul va prelungi legea prin care o serie de combinate chimiceprimesc doar gaze din producţia internă, mai ieftine decât cele importate.

"Dintrimestrul al patrulea al anului trecut vindem gazele pe piaţa captivă subcosturi, pentru fiecare metru cub de gaz pierdem bani. (...) Preţurile de acumsunt departe de realitate. Mai întâi trebuie să avem o recuperare corectă ainvestiţiilor, şi apoi să vorbim cu Guvernul şi cu Autoritatea Naţională deReglementare în domeniul Energiei despre un plan de recuperare a pierderiloracumulate de companie. E de văzut cum va fi iarna şi dacă vor fi favorizaţi dinnou consumatorii interuptibili (care îşi pot opri producţia atunci când li secere - n.r.)", a continuat Hajdnijak.

Ela mai arătat că E.ON "se luptă" de 3-4 ani să recupereze de la CFRdatorii al căror nivel a ajuns la circa 140 milioane de lei, menţionând căaceastă problemă este soluţionată în proporţie de 90%.

"Mediul(economic - n.r.) din România este «special». Nu este uşor de explicatacţionarilor. Acţionarii trebuie să înţeleagă şi să accepte că acest mediu nu euşor, la fel cum este şi în alte ţări europene. (...) România se schimbă foarterapid. Dintre ţările civilizate, România este cea mai provocatoare, dar este şinostimă", a mai spus Hajdinjak.

E.ONRomânia derulează activităţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale şielectricităţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray