2020-07-03 17:50

Doi angajaţi ai Primăriei Bucureşti, arestaţi pentru trafic de influenţă

 |  16:52
Doi angajaţi ai Primăriei Bucureşti, arestaţi pentru trafic de influenţă

Curtea de ApelBucureşti a decis arestarea a doi angajaţi ai Primăriei Capitalei, acuzaţi căau pretins vânzarea la un preţ subevaluat a unui imobil şi cedarea drepturilorsuccesorale pe o altă casă, în schimbul retrocedării în natură a unui imobilnaţionalizat, situat în zona centrală a oraşului.

Procurorii dincadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureştiefectuează cercetări penale faţă de inculpaţii: Gabi Paraschiv, referent la SCAPOLODOR SRL, pentru trafic de influenţă şi Rareş Constantin Neagu, consilierjuridic în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, pentrucomplicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, înintervalul octombrie - noiembrie 2010, inculpatul Paraschiv Gabi a pretins uneipersoane denunţătoare să îi vândă un imobil situat în Bucureşti la un preţsubevaluat (diferenţa "câştigată" de către inculpat fiind de 20.000euro) şi să cedeze unei terţe persoane drepturile succesorale şi litigioase pecare persoana denunţătoare le avea asupra unui alt imobil situat în Bucureşti.

În schimb,inculpatul Paraschiv Gabi a promis că va interveni pe lângă membrii Comisieipentru analiza notificărilor formulate în temeiul Legii 10/2001 din cadrulPrimăriei Generale a Municipiului Bucureşti pentru a obţine, în favoareadenunţătoarei, emiterea, de către primarul general al municipiului Bucureşti, aDispoziţiei de retrocedare în natură a unui imobil situat într-o zonă centralădin Bucureşti. În acest context, uzând de calitatea sa de consilier juridic încadrul primăriei generale a municipiului Bucureşti, inculpatul Neagu RareşConstantin a intermediat intervenţia lui Paraschiv Gabi pe lângă persoanele cuatribuţii de decizie din cadrul Primăriei generale, urmând să primească înschimb, de la acesta, suma de 10.000 de euro.

Inculpaţilor lis-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin.3 Cod de procedură penală. În 8 noiembrie 2010, procurorii anticorupţie audispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar a doua zi, TribunalulBucureşti a dispus faţă de inculpatul Paraschiv Gabi măsura arestăriipreventive pe o perioadă de 20 de zile şi cercetarea în stare de libertate ainculpatului Neagu Rareş Constantin. Procurorii au declarat recurs, admis,marţi, de Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, Curtea adecis arestarea preventivă a celor doi, pentru 29 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz