2019-10-15 00:04

Doi directori de la RATB au fost demişi din cauza blocării circulaţiei tramvaielor pe linia 41

 |  17:18
Doi directori de la RATB au fost demişi din cauza blocării circulaţiei tramvaielor pe linia 41

ŞefulDirecţiei Exploatare de la RATB, Gheorghe Aron, şi directorul de ExploatareTransport Electric, Niculae Voinea, au fost suspendaţi din funcţii şi vor fi cercetaţidisciplinar, după ce, miercuri dimineaţă, circulaţia tramvaielor pe linia 41 afost blocată mai multe ore.

GheorgheAron şi Niculae Voinea au fost suspendaţi din funcţii de către directorulgeneral al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, aceştia urmândsă fie cercetaţi disciplinar în urma blocării circulaţiei tramvaielor pe linia41, potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu.

Ceidoi directori au fost suspendaţi din funcţii pentru că nu au luat măsuri înconformitate cu prevederile Planului de Deszăpezire din iarna 2010-2011, nu auluat în considerare avertizările transmise marţi de directorul general al RATBşi condiţiile meteo şi nu au intervenit pentru deblocarea situaţiei pe liniatramvaielor 41, se arată într-un comunicat al RATB.

Totodată,cei doi vor fi cercetaţi disciplinar pentru că, după blocarea circulaţiei pelinia 41, nu au suplimentat numărul autobuzelor pentru preluarea călătorilorcare merg pe această rută şi nu au introdus în circulaţie alte tipuri detramvaie care ar fi putut să circule pe linia 41 în condiţii de iarnă.

Atribuţiilecelor doi directori au fost preluate de şefi de serviciu.

"Seimpune de urgenţă reluarea circulaţiei pe linia 41, inclusiv pe perioadanopţii", se mai arată în comunicatul RATB.

Linia41, care face legătura între cartierul Ghencea şi Casa Presei Libere, este unadintre cele mai circulate rute din Capitală.

Circulaţiatramvaielor pe linia 41 a fost blocată, miercuri, începând de la primele oreale dimineaţii, din cauza gheţii depuse pe firul de contact.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, 28 de tramvaie ale linie 41au fost blocate pe traseu, în zona Podului Ciurel.

EchipeleRATB au mers în zonă pentru a dezgheţa firele electrice, acţiunea continuând şila această oră.

Directorulgeneral al RATB, Adrian Criţ, declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a fost lafaţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat, iar persoanele care nu şi-auîndeplinit sarcinile de serviciu şi nu au asigurat continuitatea tramvaielor peaceastă linie vor fi sancţionate.

Laora transmiterii acestei ştiri, circulaţia pe linia 41 mai este blocată în zonaParcului Moghioroş.

Pentrupreluarea călătorilor a fost introdusă linia navetă de autobuze 641.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray