2020-04-05 07:42

Doi poliţişti din Braşov au fost arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

 |  14:10
Doi poliţişti din Braşov au fost arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

Doi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor(SIF) Braşov au fost arestaţi preventiv, duminică seară, pentru 15 zile, dupăce au fost prinşi în flagrant, în timp ce transportau peste 5.500 de pachete cuţigări de contrabandă.

Flagrantul a fost organizat sâmbătă, pe DN11, în dreptulPopasului Cărpioara, pe drumul Braşov - Bacău, de ofiţeri de poliţie judiciarădin cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Braşov şi Covasna sub coordonareaunui procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Braşov.

Autoturismul în care se aflau cei doi agenţi de poliţieîmpreună cu soţia şi prietena, a fost oprit de poliţişti, iar la percheţiziaautoturismului au fost găsite, în portbagaj şi în spaţiul pentru roata derezervă, 5.503 pachete cu ţigări de provenienţă din Republica Moldova, fărădocumente de origine, potrivit Sandei Mateş, prim procuror al Parchetului de pelângă Tribunalul Braşov. "S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celorpatru suspecţi, iar ieri seara (duminică seara - n.r.) au fost prezentaţiinstanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Braşov adispus arestarea preventivă pentru 15 zile a celor doi agenţi de poliţie, iarpentru celelalte două persoane s-a luat măsura obligării de a nu părăsilocalitatea", a spus Mateş, luni, într-o conferinţă de presă.

În ziua organizării flagrantului, cei doi poliţişti,însoţiţi de soţia primului şi de prietena celui de al doilea, se aflau în douăautoturisme în localitatea Gherăeşti, (Neamţ), de unde din portbagajul unuiautoturism condus de un alt învinuit, M.C.P., au încărcat o cantitate de ţigărice nu aveau aplicat timbru fiscal de către autorităţile române şi apoi auplecat spre Braşov. "După constatare, cei patru au fost duşi sub escortăla sediul Parchetului Tribunalului Braşov, unde autoturismele au fost sigilateşi indisponibilizate, iar învinuiţii au fost audiaţi de procurorulcompetent", a spus comisar-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al PoliţieiJudeţene Braşov.

De asemenea, cei doi poliţişti, F. C. (35 de ani) şi E.M. (26 de ani), au fost suspendaţi din poliţie pe perioada arestului preventiv.

Totodată, duminică, poliţişti de la Serviciul JudeţeanAnticorupţie Braşov au făcut o percheziţie la domiciliul poliţistului F.C., darşi în două locuinţe din Gherăeşti, unde au găsit circa 1.800 de pachete cuţigări.

"Sesizarea primară a aparţinut Inspectoratului dePoliţie Judeţean Braşov- Serviciul Investigarea Fraudelor, care s-a sesizat cuprivire la activităţi de contrabandă cu ţigări din municipiului Braşov, decătre cetăţeanul moldovean M.V., rezultând ulterior legătura acestuia din urmăcu cei doi poliţişti, în sensul activităţilor ilicite", a mai spus LiviuNaghi.

Procurorii au făcut recurs la decizia TribunaluluiBraşov, solicitând arestarea preventivă pentru 29 de zile a suspecţilor şi nupentru 15 zile, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Braşov.

La rândul său, denunţătorul M. V. a fost arestatpreventiv pentru 20 de zile, conform unei hotărâri a Judecătoriei Braşov aadmis propunerea Parchetului Judecătoriei Braşov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine