2020-02-24 13:59

Doi tineri din judeţul Mureş sunt suspecţi de infectare cu West Nile, unul fiind externat

 |  15:05
Doi tineri din judeţul Mureş sunt suspecţi de infectare cu West Nile, unul fiind externat

Doi tineridin judeţul Mureş sunt suspecţi de infectare cu virusul West Nile, probeleprelevate de la ei fiind în curs de prelucrare, însă unul dintre tineri a fostdeja externat din spital.

Purtătorulde cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Gabriela Uifălean, adeclarat, marţi, că unul dintre cazurile suspecte a fost semnalat în urmă cucâteva zile, iar altul - luni, fiind vorba de doi tineri din mediul rural.

"Evorba de doi tineri, cazurile suspecte au fost semnalate ieri (luni - n.r.) şiîn urmă cu câteva zile. Unul dintre ei a fost externat, cel venit ieri e încăla Clinica de Infecţioase din Târgu Mureş, sunt forme uşoare de boală. Înprezent, se prelucrează serul şi se trimite spre confirmare la Institutul«Cantacuzino» din Bucureşti", a spus Uifălean.

Potrivitacesteia, din luna mai şi până în prezent, în cadrul supravegherii infecţiei cuvirusul West Nile, în judeţul Mureş au fost raportate cinci cazuri suspecte demeningită virală cu virus West Nile, la doi copii şi trei adulţi.

Din celecinci cazuri suspecte, unul a fost confirmat, două au fost infirmate, iarprobele de la ultimele două cazuri sunt în curs de prelucrare.

"Toatecazurile provin din mediul rural şi sunt evenimente epidemiologice sporadice.Evoluţia bolii la cazul confirmat, la o femeie de 37 de ani, în luna mai, afost favorabilă. Toate cazurile sunt din rural, din cele cinci colţuri alejudeţului: Ruşii Munţi, Bogata, Acăţari, Neaua şi Râciu", a spus Uifălean.

MinistrulSănătăţii, Cseke Attila, anunţa, luni, într-o conferinţă de presă, că înRomânia s-au înregistrat şapte cazuri de infectare cu West Nile, iar două audecedat. Cele şapte cazuri de West Nile s-au înregistrat în Sibiu (două),Constanţa, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Bucureşti. Cele două persoane care audecedat din cauza virusului şi a altor afecţiuni asociate aveau 75 şi 79 deani.

Alte douăcazuri de infectare cu virusul West Nile sunt în evaluare, preciza ministrulCseke, adăugând că acestea s-au înregistrat în Cluj şi Mureş. Ministrul a maispus că au fost 80 de persoane testate, fiind confirmate cele şapte cazuri, dincare două au decedat.

Infecţia cuvirusul West Nile se prezintă sub trei forme, şi anume fără niciun simptom, subforma unei viroze cu stare febrilă sau cu afectare neurologică, a explicatconsilierul Ministerului Sănătăţii Geza Molnar.

Primelesemne de boală pot fi febra, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări dememorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin întrei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar. Toţi cei care au acestesimptome trebuie să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine