2020-02-28 15:00

Doru Iuga, producătorul OTV, audiat la DNA în cazul Ursus

 |  13:38
Doru Iuga, producătorul OTV, audiat la DNA în cazul Ursus

DoruIuga, producător general al OTV, învinuit alături de Dan Diaconescu într-un cazde şantaj legat de berea Redds produsă de Ursus a venit, joi, la DNA, pentru alua afla care sunt acuzaţiile care-i sunt aduse.

DoruIuga a spus, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat de procurori pentru a ise aduce la cunoştinţă acuzaţiile, adăugând că nu ştie deocamdată despre ceeste vorba.

Ela declarat că, în urmă cu un an, când a avut loc campania de presă referitoarela berea Redds, nu a lucrat efectiv la acest proiect şi că postul OTV a fostsancţionat atunci de CNA.

DoruIuga a venit însoţit de avocatul Daniel Fenechiu.

Înjurul orei 9.30, în legătură cu acest dosar a venit la DNA şi Dan Diaconescu.

Decâteva ore, în faţa DNA se află şi un bărbat îmbrăcat în costum popular care aspus că a venit pentru a-l vedea şi susţine pe Dan Diaconescu.

FloreaCiucă (52 de ani) este din comuna Hârseşti, judeţul Argeş, unde este vătaf şiconduce o trupă de dansuri tradiţionale româneşti.

Bărbatula venit la DNA înainte ca Dan Diaconescu să ajungă la sediul instituţiei. El nua apucat să discute cu patronul OTV, deoarece acesta a intrat repede înincintă.

Întimp ce îl aşteaptă pe Diaconescu în faţa Direcţiei, bărbatul cântă şi dansează"Căluşul".

Întrebatde ce îl susţine pe patronul OTV, Florea Ciucă a răspuns că îl consideră"un om corect", dar că nu-l vrea preşedinte pe acesta, ci pe VadimTudor, Diaconescu putând ocupa funcţia de premier.

Înacest nou dosar, Dan Diaconescu este pus sub învinuire alături de jurnalistulSilviu Alupei, directorul postului OTV, Diana Voiculescu şi Doru Andrei CostinIuga.

Toţipatru au fost citaţi, pentru joi, de procurorii anticorupţie. Avocatul Fenechiua declarat că Voiculescu şi Alupei sunt în concediu de odihnă şi sunt plecaţidin Bucureşti.Procurorii DNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediulSC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au căutat probe legat de acestdosar. Percheziţiile au avut loc după ce Judecătoria Sectorului 1 a admis,luni, solicitarea DNA în acest sens.

Sursejudiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că ar fi vorba despre un noudosar de şantaj deschis pe numele lui Diaconescu, în care procuroriianticorupţie s-ar fi autosesizat în legătură cu o anchetă jurnalistică din 2009a lui Alupei, legată de berea Redds produsă de Ursus.

Potrivitsurselor citate, acea ancheta jurnalistică ar fi mascat de fapt un eventualşantaj la adresa companiei de bere.

Atunci,Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redds ar conţine anumiţi compuşidăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru careUrsus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an.

Înlegătură cu aceste acuzaţii, procurorii au căutat un contract de sponsorizaresau o dovadă că de la societatea Ursus au plecat bani către societăţile lui DanDiaconescu.

Conformaceloraşi surse, în perioada 6 - 13 august, Garda Financiară a efectuat uncontrol de fond la toate societăţile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi găsitnereguli. În schimb, în urma controlului Garda Financiară ar fi dispus caDiaconescu să aducă actele contabile ale societăţilor pe care le deţine pentruperioada 2004 - 2008, ceea ce nu s-a întâmplat încă pentru că angajaţiiacestuia sunt în concediu.

Unalt motiv pentru care Dan Diaconescu a fost citat la DNA, joi, este legat destudierea materialului de urmărire penală în cauzele în care este cercetat demai mult timp.

DanDiaconescu este cercetat alături de fostul realizatorul OTV Doru Pârv în legăturăcu şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ. De asemenea, el maieste pus sub acuzare, tot pentru şantaj, alături de Mihai Ghezea, fost directoral publicaţiei Atac la persoană. În aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şicolaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul PetruŢârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine