2020-07-03 17:05

Dosar pe numele medicului care i-a declarat avortoni pe bebeluşii de la Câmpulung Muscel

 |  13:52
Dosar pe numele medicului care i-a declarat avortoni pe bebeluşii de la Câmpulung Muscel

Poliţiştiiargeşeni au întocmit dosar penal pe numele medicului şef al Secţiei deNeonatologie a Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, Marieta Ştefănescu,pentru neglijenţă în serviciu, în cazul gemenilor născuţi prematur, la şaseluni, la maternitatea respectivei unităţi spitaliceşti.

"Poliţiştiiau început cercetările în acest caz, ne-am autosesizat, iar până acum mediculşef de la Neonatologie este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu.Ancheta continuă, iar la finalizare vom înainta cazul procurorilor dinCâmpulung Muscel", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, agent şefLaura Folea.

Potrivitreprezentanţilor IPJ Argeş, cercetările în acest caz continuă cu medicul înstare de libertate, iar la finalizare dosarul va fi înaintat pentru soluţionareParrchetului Judecătoriei Câmpulung Muscel.

Dacăva fi găsită vinovată de către instanţă de negiljenţă în seriviciu, MarietaŞtefănescu riscă o pedeapsă cu închisoarea între o lună şi doi ani sau amendă.

Doigemeni născuţi prematur, la şase luni, la maternitatea din Câmpulung Muscel aufost transferaţi, în noaptea de joi spre vineri, la Maternitatea Polizu dinBucureşti, după ce tatăl copiilor i-a reclamat subsecretarului de stat RaedArafat că micuţii, născuţi cu zece zile înainte, nu au beneficiat de îngrijirecorespunzătoare, nefiind ţinuţi în incubator şi nu ar fi fost înregistraţi, lanaştere, în documentele spitalului.

Dupăce tatăl copiilor, care este preot, a reclamat situaţia lui Raed Arafat,reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au început o anchetă lamaternitatea Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel.

Înacest caz s-a autosesizat, vineri, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.

MinistrulSănătăţii, Cseke Attila, a cerut o anchetă amănunţită în cazul gemenilornăscuţi prematur, la şase luni, la maternitatea Spitalului Municipal dinCâmpulung Muscel, după ce joi a fost sezizat că bebeluşii nu sunt îngrijiţicorespunzător.

Înprezent, gemenii sunt internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a MaternităţiiPolizu din Capitală şi beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate.

DirectorulSpitalului Câmpulung Muscel, Grigore Stănescu, a susţinut că transferulbebeluşilor născuţi prematur fusese hotărât de medici înainte ca subsecretarulde stat Raed Arafat să dispună acest lucru, întrucât starea lor nu mai permiteamenţinerea în unitate, patru clinici din Capitală refuzând însă transferul.

Stănescua declarat, vineri, că în cazul bebeluşilor s-a procedat corect din punct devedere medical, pentru că, "dacă nu ar fi fost îngrijiţi, nu ajungeau înstare bună la Maternitatea Polizu".

Managerula spus că bebeluşii erau la naştere într-o stare "extremă de imaturitate",iar medicii au decis ca gemenii născuţi prematur să fie transferaţi la unspital din Capitală înainte ca subsecretarul de stat Raed Arafat să dispunăaceastă operaţiune, precizând că patru unităţi medicale din Bucureşti aurefuzat să-i primească pe bebeluşi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz