2020-02-24 08:17

Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă pe un câmp din Argeş

 |  15:43
Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă pe un câmp din Argeş

Două elicoptere militare israeliene au aterizat deurgenţă, marţi dimineaţă, pe un câmp din zona localităţii argeşene Vulpeşti,reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş precizând căsituaţia nu impune intervenţia pompierilor.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Argeş, colonel Ion Popa, a declarat că a fost primit de către jandarmi un apelde urgenţă din partea unor localnici din satul Vulpeşti, comuna Buzoieşti,localitate situată în sudul judeţului Argeş, aceştia spunând că au văzut douăelicoptere care au aterizat pe un câmp din apropiere.

"Am fost informaţi de către centrul de comandă alacestor elicoptere că nu sunt probleme deosebite şi ne-au transmis că nu aunevoie de ajutorul nostru. Nu pot să precizez de ce provenienţă sunt cele douăaparate de zbor care au aterizat pe câmp. În consecinţă, nu am trimis forţe deintervenţie la faţa locului", a declarat şeful ISU Argeş.

Nici reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă nuau primit nicio solicitare prin 112 pentru a trimite echipaje la faţa locului,a declarat şeful Serviciului, Cristina Niculescu.

Ea a precizat că dacă vor exista solicitări Serviciul deAmbulanţă are echipaje pregătite în fiecare microstaţie.

Cele două elicoptere sunt aparate de zbor israeliene detransport tip CH-53, care au participat la exerciţiul comun aerianromâno-israelian Blue Sky 2010 şi care se aflau în zbor de repatriere, conformMApN.

Potrivit aceleiaşi surse, cele două elicoptere israelienede transport tip CH-53 au solicitat autorităţilor române să aterizeze în regimde urgenţă, pentru o escală tehnică, în zona localităţii Vulpeşti din judeţulArgeş.

MApN precizează că autorităţile militare române sunt încontact cu echipajele celor două elicoptere, pentru stabilirea nevoilor desprijin, urmând ca la înlăturarea cauzelor care au impus escala tehnicăelicopterele israeliene să-şi continue zborul.

Un elicopter israelian de tip CH 53 care participa laexerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 s-a prăbuşit, în 26iulie, în zona Fundata - Zărneşti. Toţi cei şapte militari aflaţi la bord, şaseisraelieni şi unul român, au decedat în urma accidentului aerian.

Exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010s-a desfăşurat în perioada 18-29 iulie la aerodromul Boboc şi a avut ca scopantrenarea pentru misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Forţele Aeriene israeliene (IAF) îşi vor sporiexerciţiile de antrenament România, în pofida prăbuşirii unui elicoptersăptămâna trecută, deoarece trebuie îmbunătăţită abilitatea piloţilorisraelieni de a zbura în zone muntoase, relata Jerusalem Post, în ediţiaelectronică de luni.

Israelul şi România au început antrenamentele comune în2006, când ministrul israelian al Apărării de atunci, Shaul Mofaz, a semnat unacord pe cinci ani cu omologul său român, care a permis IAF să mobilizezeaparate de zbor şi militari pentru a se antrena.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine