2019-10-16 05:16

După ce a încercat să se sinucidă, Nati Meir a primit o veste proastă: a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru înşelăciune

 |  17:29
După ce a încercat să se sinucidă, Nati Meir a primit o veste proastă: a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru înşelăciune

TribunalulBucureşti l-a condamnat, miercuri, pe fostul deputat Nati Meir la şapte ani deînchisoare cu excutare, în dosarul în care este acuzat de înşelarea mai multorpersoane, cărora le promitea că le dă sume de bani împrumut în schimbul unorgaranţii.

Instanţa amai decis ca Nati Meir să plătească daune materiale pentru opt dintre părţilecivile constituite în dosar.

Totodată,potrivit deciziei instanţei, Nati Meir nu mai are dreptul de a fi ales şi de aocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, atât pe perioadaexecutării condamnării de şapte ani, cât şi timp de patru ani după ispăşireapedepsei.

Decizia magistraţilorde la Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată de Nati Meircu apel, caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti.

În acestdosar, Nati Meir este judecat pentru înşelarea a opt persoane, pe care aîncercat să le plătească pentru anumite servicii cu bancnote specimen.

Potrivitprocurorilor, în perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitândde ascendentul moral pe care îl avea, creat prin poziţiile publice deţinute,respectiv de fost deputat în Parlamentul României şi de candidat la PreşedinţiaRomâniei", i-a indus în eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ştefan,Dumitru Marius, Florin Drăghici, Radu Pîndici, Mariana Oţetaru, ValentinBălănescu şi George Mantea, producându-le un prejudiciu total de 444.235 delei.

Nati Meirs-a prezentat victimelor ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferăîmprumut sume mari în valută, cu garanţii imobiliare, şi le-a arătat acestora,în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulăriiacestora, un rucsac plin cu valută falsă.

Meir estearestat preventiv din octombrie 2009.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray