2020-08-10 12:21

Duşa a cerut doar clarificări la Jandarmeria Bucureşti

 |  11:48
Duşa a cerut doar clarificări la Jandarmeria Bucureşti

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a negat, sâmbătă, că ar fi cerut o anchetă la Jandarmeria Bucureşti pentru modul în care a fost redactat comunicatul referitor la măsurile contra protestarilor care ar fi încălcat legea la mitingurile de marţi şi miercuri din Piaţa Universităţii. Ministrul a adăugat că a cerut doar clarificări în acest caz.

'Am solicitat inspectorului general al Jandarmeriei să verifice modul în care a fost redactat acel comunicat de presă şi după ce clarifică această speţă să şi facă precizările de rigoare. Ieri după-masă Inspectoratul General a făcut într-un comunicat de presă clarificările necesare în cazul comunicatului dat de Jandarmeria Capitalei. Nu am solicitat o anchetă. (...) Este vorba de o verificare şi nu o fac eu, ci cel care este abilitat de lege', a afirmat Duşa.

Jandarmeria Română a clarificat afirmaţiile Jandarmeriei Bucureşti, a adăuagat ministrul.

Vineri la prânz, Jandarmeria Bucureşti a anunţat că 50 de persoane din rândul protestatarilor de la Universitate au fost amendate pentru tulburarea liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte, iar pentru alte 49 sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public. Jandarmeria Capitalei a mai arătat că unui număr de şapte persoane le sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Referitor la evenimentele din 21 şi 22 august din Piaţa Universităţii, Jandarmeria Română a precizat că a luat măsuri legale pentru restabilirea ordinii publice şi deblocarea drumului public fără a utiliza intervenţia în forţă. 'Jandarmeria Română a acţionat şi va acţiona atât pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, cât şi pentru crearea condiţiilor ca cetăţenii să se poată exprima liber, într-un cadru legal şi în deplină siguranţă', potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Jandarmeriei Române.

Personalul Jandarmeriei nu desfăşoară activităţi de cercetare şi urmărire penală, ci întocmeşte doar documente prin care sunt sesizate instituţiile abilitate despre săvârşirea unor fapte prevăzute de lege, se arată în documentul citat, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz