2019-07-23 03:44

Economia mondială va rezista încetinirii ritmului de dezvoltare din SUA, potrivit analiştilor

 |  11:53

Economiamondială a va rezista încetinirii ritmului de dezvoltare din Statele Unite,anticipează analişti ai Goldman Sachs, Credit Suise şi BofA Merrill Lynch GlobalResearch, la trei ani după ce SUA au declanşat în lume cea mai gravă recesiunedin ultimele şapte decenii.

Analiştiiconsideră însă că situaţia este diferită faţă de acum trei ani, iar GoldmanSachs prognozează că economia globală va încetini anul viitor cu 0,2 puncteprocentuale, la 4,6%, iar expansiunea din SUA la 1,8%, de la 2,6%, transmiteBloomberg.

Acest punctde vedere este susţinut de opinia că dependenţa internaţională de comerţul cuSUA s-a redus şi nu poate propaga efectul problemelor de pe piaţa imobiliarăamericană.

Dacădificultăţile din SUA nu vor tulbura din nou pieţele financiare, aşa cum s-aîntâmplat în timpul crizei, Goldman Sachs anticipează deprecierea dolarului,majorarea randamentelor obligaţiunilor în afara Statelor Unite şi apreciereatitlurilor pe pieţele emergente.

"Atâttimp cât nu se transformă în gripă, lumea poate rezista unei răceli a StatelorUnite", a declarat Ethan Harris, analist şef pentru pieţe dezvoltate laBofA Merrill Lynch, în New York.

El seaşteaptă la un ritm de creştere de 18,% în SUA şi de 3,9% la nivel mondial, în2011.

"Lumeaa devenit parţial decuplată" faţă de economia SUA, a declarat înseptembrie Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel, profesor la ColumbiaUniversity din New York.

La 16 lunidupă ce economia SUA, cea mai mare din lume, a ieşit din recesiune, redresareaîncetineşte, cu un declin al comenzilor fabricilor, a vânzărilor de locuinţe şiagravarea şomajului, potrivit estimărilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg,care anticipează pentru acest an un avans de 2,7%.

Pe de altăparte, pieţele emergente se întăresc, astfel încât producţia prelucrătoare dinChina s-a accelerat pentru a doua lună consecutiv în septembrie, iar producţiaindustriakă din India a avansat cu 13,8% în iulie faţă de anul anterior.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray