2020-03-30 17:13

Ei sunt viitorul: Niciun elev de la un liceu din Smeeni (Buzău) nu a trecut BAC-ul

 |  18:50
Ei sunt viitorul: Niciun elev de la un liceu din Smeeni (Buzău) nu a trecut BAC-ul

Niciun elev de la Grupul Şcolar Agricol din Smeeni,judeţul Buzău, nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, înainte dedepunerea contestaţiilor, în timp ce opt elevi de la licee din municipiulreşedinţă de judeţ au reuşit să obţină media 10 pe linie.

Potrivit inspectorului şcolar general al InspectoratuluiŞcolar Judeţean Buzău, profesorul Florina Stoian, în urma afişării rezultatelorparţiale la examentul de bacalaureat s-a constatat că niciun elev de la GrupulŞcolar Agricol din Smeeni nu a reuşit să promoveze examenul. Conform surseicitate, elevii respectivi au susţinut bacalaureatul în centrul de examenamenajat la Colegiul Tehnic din Buzău şi niciunul dintre cei 69 nu au reuşit săobţină media 6.00.

Profesorul Florina Stoian a precizat că aşteaptă unraport al comisiei de examen, în urma acestui raport urmând să fie demarate oserie de verificări, pentru a se vedea ce a condus la acest eşec.

Inspectorul şcolar general al ISJ Buzău, profesorulFlorina Stoian, a mai precizat că promovabilitatea înainte de depunereacontestaţiilor este de 65,73 la sută, mai mic decât cel de anul trecut, cândcirca 85 la sută dintre absolvenţii de liceu au promovat examenul debacalaureat.

Opt liceeni, dintre care şapte de la Colegiul NaţionalBogdan Petriceicu Haşdeu şi unul de la Liceul cu Program Sportiv au obţinutmedia 10 pe linie.

"Procentul de promovabilitate obţinut de Buzău estemulţumitor. O să vedem că la nivel naţional, media va fi mai mică decât ceaobţinută de judeţul nostru. Personal, mă aşteptăm la un procent mai mic, avândîn vedere că nu au mai fost notele mari de la oral ca în anii trecuţi careridicau media totală, dar şi faptul că nu s-au mai afişat pe internet modele desubiecte. Cele mai slabe rezultate au fost la matematică, acolo au fost cei maimulţi picaţi", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX şeful ISJ Buzău.

Profesorul Florina Stoian a adăugat că, în opinia sa,rezultatele mai slabe faţă de cele obţinute la sesiunea de anul trecut abacalaureatului nu sunt efectul grevelor declanşate în timpul anului şcolar decătre cadrele didactice buzoiene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine