2020-05-31 20:46

Elena Udrea vrea o lege a Capitalei

 |  18:35
Elena Udrea vrea o lege a Capitalei

PDLintenţionează să iniţieze o lege a Capitalei, care să fie adoptată până la 1iulie 2011 şi să prevadă ca strategia de dezvoltare să se stabilească lanivelul Primăriei generale.

PreşedintelePDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă,că, în prezent, administrarea Bucureştiului este neunitară şi mai multeatribuţii ale primarului general au fost luate şi date primarilor de sector întimpul conflictului din 2004 între Guvernul Năstase şi primarul general deatunci Traian Băsescu.

"Acumnu putem vorbi de o strategie unitară a Bucureştiului şi trebuie ca în legeaCapitalei să stabilim atibuţiile primarului general, ale Consiliului General,să reglementăm raporturile între Primăria Capitalei şi primăriile desector", a adăugat Udrea.

Eaa mai spus că, în urma aceluiaşi conflict din 2004, în prezent sunt şaptebugete la Capitală şi unele sectoare, cum ar fi Sectorul 1, beneficiază de maimulţi bani, deşi sunt mai puţini locuitori. Udrea a arătat că, astfel, pentruSectorul 1 bugetul este de 11 mii miliarde de lei vechi, în timp ce pentru Sectorul5 este de 3 mii miliarde de lei vechi.

"Susţinemun buget agregat administrat la nivelul primarului general, iar primarii desector să fie ordonatori secundari de credite", a afirmat Udrea, adăugândcă acum este foarte greu pentru primarul general să facă previziuni lacolectarea de impozite şi taxe.

"Măsurilepe care le vom introduce arată că decizia, strategia de dezvoltare a Capitaleisă se facă la Primăria generală, iar primăriile de sector să le pună înaplicare", a mai spus Udrea.

ElenaUdrea a precizat că proiectul legii Capitalei va fi elaborat de consilierii PDLpână la 15 ianuarie, apoi va fi supus dezbaterii publice, urmând ca până lasfârşitul sesiunii parlamentare de pimăvară - 1 iulie 2011- să fie adoptat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine