2019-10-15 21:59

Emil Boc despre relaţia cu Traian Băsescu: “Nu primesc ordine din partea lui”

 |  14:28
Emil Boc despre relaţia cu Traian Băsescu: “Nu primesc ordine din partea lui”

PremierulEmil Boc a susţinut duminică, la ProTV, că nu primeşte "comenzi" dinpartea preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte activitatea Guvernuluişi că a avut chiar poziţii diferite faţă de acesta pe mai multe teme, în cazulcărora soluţia finală a fost decisă în urma unei consultări.

Solicitat,la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV, să comenteze faptulcă există o discuţie de care nu reuşeşte să scape, şi anume că de când a fostnumit premier este oarecum omul pe care l-ar dirija din umbră Traian Băsescu şiîntrebat în ce relaţie este cu preşedintele şi dacă primeşte ordine din parteaacestuia, şeful Guvernului a răspuns negativ.

"Nicipoveste. Este o relaţie instituţională, corectă, bazată pe un parteneriat îninteresul României. Am avut multe poziţii diferite, dar în urma discuţiilor, anegocierilor şi a analizelor pe care le-am făcut împreună cu ceilalţi, am luatdupă aceea o decizie în comun. Dar, prin faptul că nu ne certăm, asta nuînseamnă că noi nu avem discuţii pe soluţiile pe care le promovăm", a spusBoc.

Întrebatîn continuare dacă Băsescu îi comandă în cazul unei decizii, premierul arăspuns din nou negativ, adăugând că, "spre surprinderea unora", nueste în stilul preşedintelui un astfel de gen de abordare, respectiv decomandă.

"Niciîntr-un caz, nu a fost vorba niciodată de comandă. Acest lucru pot să îl spunclar şi răspicat. Nu este, şi probabil că veţi fi şi dumneavostră surprinşi, nueste în stilul preşedintelui genul acesta de abordare, de a comanda. Întotdeaunadiscută alternative, soluţii, are un punct de vedere, dar dacă reuşeşti să-ioferi contraargumente, întotdeauna găseşte soluţia cea mai bună împreună cupartenerii cu care discută. Deci, un gen de relaţie de acest fel avem înabordarea problemelor importante ale ţării", a spus Boc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray