2020-07-08 02:01

Emilian Frâncu: 12 parlamentari PDL au "discuţii exploratorii" pentru trecerea la PNL

 |  15:51
Emilian Frâncu: 12 parlamentari PDL au "discuţii exploratorii" pentru trecerea la PNL

Viceliderul senatorilor PNL, Emilian Frâncu, a declarat,vineri, pentru MEDIAFAX, că 32 de parlamentari PDL sunt nemulţumiţi de modul încare sunt trataţi de conducerea partidului, 12 dintre aceştia având"discuţii exploratorii" pentru trecerea la PNL.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu anumiţi colegidin judeţ, mai ales din judeţele din Moldova şi Transilvania, am însumat şi amsimţit că sunt aproximativ 32 de colegi parlamentari din PDL care şi-auexprimat nemulţumirea asupra modului în care conducerea PDL îi tratează înacest moment, în sensul că nu se consultă deloc cu ei atunci când sunt luatedecizii economice, politice şi de orice natură. Unii se simt marginalizaţi,dezamăgiţi", a spus Frâncu.

El a menţionat că aceştia au purtat "discuţiiexploratorii cu colegi din PNL" şi că, dintre ei, opt senatori şi patrudeputaţi ar opta către PNL.

Potrivit senatorului PNL, cu prilejul anumitor evenimentelocale a putut fi constatată "o apropiere" de PSD a unora dintre cei32 de parlamentari PDL nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de conducereapartidului.

Întrebat din ce judeţe sunt parlamentariidemocrat-liberali nemulţumiţi, liberalul a refuzat să facă precizări în acestsens.

"Nu pot să precizez ce judeţe pentru că în acelmoment orice discuţie, orice negociere ar fi închisă. Ar fi presiuni mult preamari în faza de început a unor tatonări şi nu e bine, nu vreau să creez unhandicap pentru colegii mei care poartă în acest moment discuţii", adeclarat el.

Emilian Frâncu a spus că, în opinia sa, va exista unscenariu foarte apropiat de realitate, previzibil, ca în momentul în caremoţiunea de cenzură trece şi suspendarea se produce, preşedintele Senatuluisă-l numească premier, probabil, "ori pe Klaus Iohannis, ori pe altăpersoană publică ce nu este implicată politic".

"Ori se va face ori un guvern de tehnocraţi cusprijin PSD şi PNL, ori un guvern politic PNL-PSD, condus însă de o persoanăneutră, care să atenueze puţin din rimul acesta năucitor al gafelorguvernamentale, al acestor schimbări de pe o zi pe alta, care fac cainstabilitatea să fie mai îngrozitoare decât realitatea în sine", a menţionatsenatorul liberal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz