2020-02-17 23:53

EU CAND VREAU SA FLUIER, FLUIER, de Florin Şerban - propunerea României la Oscar 2011 VEZI FILM

 |  13:26
EU CAND VREAU SA FLUIER, FLUIER, de Florin Şerban - propunerea României la Oscar 2011 VEZI FILM

Lungmetrajul "Eu când vreau săfluier, fluier", de Florin Şerban, este propunerea României la premiulOscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentrugala care va avea loc în 2011, au anunţat reprezentanţii Centrului Naţional alCinematografiei (CNC).

Un juriu format din Eugenia Vodă,critic de film şi realizator TV, Magda Mihăilescu, critic de film, CristinaCorciovescu, critic de film, Mihai Chirilov, critic de film, directorulartistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (Cluj-Napoca), DanaDuma, critic de film, Dinu Tănase, director de imagine şi regizor, şi EugenAthanasiu, critic de film, a ales, cu o majoritate de cinci voturi, calungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui FlorinŞerban, să reprezinte România la secţiunea "cel mai bun film străin"a premiilor Oscar, la ediţia care va avea loc în 2011.

"Mă bucură lucrul acesta, dar nu trebuie să facem unspectacol din el, deoarece este o propunere pentru nominalizare. Încă nu s-aîncheiat procesul. Mă bucur că filmul a fost socotit", a declarat,sâmbătă, pentru MEDIAFAX Florin Şerban.

Pelicula "Eu când vreau săfluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primulfilm românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială aFestivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi douăpremii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia"Alfred Bauer".

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării,Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor,devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, el primeşte o vizităneaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italiaşi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească osoluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentăfrumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar.Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul,drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

Filmul a avut un buget de circa 900.000 de euro, din carefinanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în valoare de 250.000de euro. Totodată, proiectul "Eu când vreau să fluier, fluier" aprimit două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo: în 2009a primit servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, iar în 2008 aprimit premiul The Magic Box Service la CineLink.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine