2020-04-06 16:15

Evaziune în casa lui Boc: Bufetul de la Palatul Victoria nu eliberează bonuri fiscale. CAMERA ASCUNSĂ

 |  09:51
Evaziune în casa lui Boc: Bufetul de la Palatul Victoria nu eliberează bonuri fiscale. CAMERA ASCUNSĂ

Evaziune fiscală la Guvern. În timp ce premierulEmil Boc se laudă că a luat măsuri dure împotriva evazioniştilor, bufetul dininteriorul Palatului Victoria nu are casă de marcat, iar vânzătorii nu dauniciodată bon fiscal. Produsele cumpărate sunt trecute într-un caiet, iar baniisunt ţinuţi într-o cutie de carton, transmite Realitatea.net.

Bufetul din interiorulGuvernului este în administraţia Regiei Autonome pentru AdministrareaProtocolului de Stat, iar de acolo pot face cumpărături atât jurnaliştii, câtşi angajaţii Palatului Victoria.

În imaginile filmate cucamera ascunsă se vede cum vânzătoarea ia banii de la clienţi, dă restul fără aintroduce suma într-o casă de marcat şi nu oferă niciun bon fiscal. La fel seîntâmplă şi cu ceilalţi cumpărători.

"Casele de marcattrebuie să existe la toţi agenţii economici care desfăşoară activităţieconomice care livrează bunuri sau prestează servicii", spune preşedinteleANAF, Sorin Blejnar.

În timp ce la propriul locde muncă, Palatul Victoria, se face evaziune fiscală, premierul Emil Boclansează avertismente pentru ceilalţi colegi de cabinet care nu-şi fac binetreaba în acest domeniu.

"Şi preşedintelui ANAFşi ministrului Finanţelor le-am cerut explicit ca atribuţii de bază combatereaevaziunii fiscale. Şi fiţi convinşi că voi fi cu ochii pe ei în fiecare lunăpentru că am modificat legislaţia expres, tocmai pentru a le da instrumentesuplimentare pentru a putea lupta cu evaziunea fiscală. Dacă nu voi vedearezultate, vor pleca", spune Emil Boc.

Mai mult, prim-ministrulanunţă şi premii pentru românii care nu încurejează vânzarea produselor fără afi însoţite de bon fiscal, deşi acest lucru se întâmplă chiar la sediulGuvernului.

SecretariatulGeneral al Guvernului: Facem anchetă

Secretariatul General alGuvernului al Guvernului a reacţionat printr-un comunicat de presă:„Secretariatul General al Guvernului a dispus Sucursalei de Reprezentare şiProtocol Triumf din cadrul RA-APPS, care deţine şi deserveşte bufetul destinatziariştilor acreditaţi de la Palatul Victoria, efectuarea unei ancheteadministrative care este în desfăşurare în acest moment. În situaţia în carefaptul semnalat va fi confirmat de anchetă, SRP Triumf din RA-APPS va lua toatemăsurile legale care se impun, precum şi cele administrative- disciplinare,pentru sancţionarea angajatului regiei, după caz, de la mustrare la desfacereacontractului de muncă. Ancheta administrativă vizează inventarierea produselorcare a fost vândute şi încasate prin casa de marcaj de la bufet, inclusivverificarea corespondenţei sumelor încasate cu marfa vândută.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine