2020-02-16 20:37

Explozia de la San Bruno, soldată cu cel puţin şapte morţi, conform unui nou bilanţ

 |  13:02
Explozia de la San Bruno, soldată cu cel puţin şapte morţi, conform unui nou bilanţ

Explozia de la San Francisco s-a soldat cumoartea a cel puţin şapte persoane, au anunţat autorităţile locale, care auprecizat că echipele de intervenţie au descoperit sâmbătă printre ruine încătrei trupuri neînsufleţite.

Comandantul poliţiei locale, Neil Telford,a anunţat sâmbătă seara că "au fost descoperite încă trei victime" înruinele din cartierul San Bruno, devastat de explozia de joi, urmată de unincendiu de proporţii.

"Numărul deceselor confirmate seridică acum la şapte", a precizat el, adăugând că alte şase persoane suntdate dispărute, iar autorităţile continuă operaţiunile de căutare.

Ultimul bilanţ indică 52 de răniţi, dintrecare trei au suferit arsuri de gradul III, 37 de locuinţe distruse şi alte optgrav avariate.

Zona sinistrată, situată la periferia desud a oraşului San Francisco, este comparată de locuitori cu o "zonă derăzboi". Municipalitatea a precizat că va anunţa duminică dimineaţămodalităţile de revenire a locuitorilor din cartier, unde sâmbătă seara aveauacces numai echipele de intervenţie.

Compania Pacific Gas & Electric(PB&E), care furnizează gaze şi electricitate la San Bruno, a anunţat că vaasigura găzduirea persoanelor sinistrate.

Agenţia americană pentru securitateatransporturilor NTSB a trimis o echipă la faţa locului, pentru a anchetacauzele accidentului, în timp ce PG&E desfăşoară propriile cercetări.

Mai mulţi locuitori ai cartierului auafirmat că în ultimele săptămâni la San Bruno era prezent un miros persistentde gaze, unii dintre ei precizând că, deşi în zonă s-au deplasat echipe alePG&E, acestea nu au luat nici o măsură.

Preşedintele companiei, Chris Johns, adeclarat sâmbătă că aceasta "a trecut în revistă circa două treimi dintreapelurile telefonice primite" în ultimele săptămâni. "Pentru moment,nu putem confirma faptul că au fost primite apeluri din acest cartier înprimele nouă zile din septembrie", a spus el.

Senatorul de California Barbara Boxer adeclarat sâmbătă că ancheta va dura, vicepreşedintele NTSB anunţând-o căinvestigaţiile de acest tip pot dura circa un an. Ea a cerut tuturor părţilorimplicate să analizeze posibilitatea înfiinţării unui "sistem de inspecţieserios".

Până în prezent, au fost identificate treidintre victime - o femeie în vârstă de 44 de ani şi fiica sa, în vârstă de 13ani, şi o femeie în vârstă de 20 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine