2020-08-05 01:25

Expoziţii de tehnică militară în mall-urile din Capitală

 |  19:05
Expoziţii de tehnică militară în mall-urile din Capitală

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează sâmbătă şi duminică, în trei centre comerciale din Capitală şi alte patru din ţară, expoziţii de tehnică militară şi puncte de informare destinate publicului larg.

În faţa mall-urilor, au fost instalate autovehicule de comunicaţii, geniu, chimice, poliţie militară, folosite de militari în misiunile din ţară şi în teatrele de operaţii. O asemenea expoziţie a fost organizată şi la AFI Palace Cotroceni, unde a fost prezent sâmbătă ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu. 'Armata îşi face reclamă pentru a atrage cât mai mulţi doritori. Piaţa forţei de muncă ştiţi că este destul de limitată şi în felul acesta vrem să arătăm publicului mijloacele pe care noi le folosim. Sunt mijloace moderne, iar acest eveniment, practic, încheie suita de activităţi pe care noi am desfăşurat-o pentru sărbătorirea Zilei Armatei', a declarat ministrul Apărării.

El a subliniat că Armata are posturi disponibile pentru cei care doresc să se înroleze, în condiţiile în care există ieşiri de personal din sistem. Corneliu Dobriţoiu a arătat că, în actualele condiţii bugetare, parada de 1 Decembrie nu va avea o amploare deosebită, iar avioanele 'vor sta pe locurile lor'.

'Nu avem bani, o sa fim în stradă, venerăm, vom respecta ziua de 1 Decembrie, e Ziua Naţională, ziua pentru care mulţi au sângerat (....) Avioanele vor sta pe locurile lor, costurile sunt foarte mari. Un tanc consumă 3,3 litri de motorină pe kilometru (...) Vor fi militarii cu sufletele, cu conştiinţa curată, cu toată patima, tot focul lor, toată dragostea lor de ţară, acolo, la Arcul de Triumf', a reafirmat Dobriţoiu. Ziua Armatei României va fi marcată anul acesta, pentru prima dată, în trei centre comerciale din Capitală (AFI Palace Cotroceni, Vitantis Shopping Center şi Fashion House) şi patru din ţară (Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, precum şi Maritimo Shopping Center, din Constanţa).

De joi, în fiecare mall partener funcţionează un punct de informare-documentare, la care publicul poate să se informeze despre misiunile militarilor şi despre oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale. De asemenea, între orele 12,00 şi 20,00, vor fi dispuse în interior standuri interactive cu tehnică şi armament aflate în dotarea militarilor, expoziţii de fotografie, vor fi susţinute spectacole cu muzică de fanfară şi exerciţii de mânuire a armamentului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz