2019-12-13 04:14

Fănuş Neagu: Sunt convins că Adrian Păunescu e mult mai viu decât mulţi dintre noi

 |  13:23
Fănuş Neagu: Sunt convins că Adrian Păunescu e mult mai viu decât mulţi dintre noi

ScriitorulFănuş Neagu a declarat vineri că este convins că Adrian Păunescu este "maiviu" decât mulţi dintre noi, numindu-l pe acesta "poetul şi gazetarulde geniu şi omul de înaltă nobleţe sufletească".

"Eo vineri neagră (...), o zi din cea mai cumplită evanghelie a însingurării.Venită din ocoluri arhaice, moartea a lovit iarăşi năprasnic în generaţia mea,răpindu-l pe poetul şi gazetarul de geniu şi omul de înaltă nobleţe sufleteascăAdrian Păunescu", şi-a început Fănuş Neagu omagiul adus poetului.

"Cândva,demult, scriam despre el că s-a localizat definitiv în anii tinereţii. Azi, îmidau seama că n-am greşit. A fost, cât timp şi-a sfinţit tălpile pe acest pământromânesc, pe care l-a iubit fără de măsură, cel mai tânăr dintre noi, cel maiîncărcat de vifore şi de mânie", a mai spus scriitorul.

FănuşNeagu a mai spus despre Adrian Păuneascu că este "marele răzvrătit alluminii, iniţiat de Dumnezeu, ca puţini alţii, să-şi apropie toate tainelepoeziei".

"Blestematsă iubească mereu o ţară în care nebunii clocotesc de ură, Adrian Păunescu şi-ahrănit zorile numai cu amurguri. Şi azi pleacă. El n-a murit, el este un râucare a coborât în propriile izvoare înmiresmate. Ca să se schimbe acolo încoloană dorică alături de Nicolae Labiş, Nichita Stănescu, Ioan Alexandru,Marin Sorescu, Gheorghe Tomozei, Mircea Micu şi alţii, spre a ne sprijini îneternitate acest pământ românesc gata să se scufunde. Păunescu s-a născut ca sămoară şi să nu doarmă, ci să vegheze în eternitate la dăinuirea neamului său.Sunt convins că e mult mai viu decât mulţi dintre noi. Odihnească-se înpace", a conchis Fănuş Neagu.

PoetulAdrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de UrgenţăFloreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu problemecardiace, renale şi hepatice.

DoctorulŞerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a SpitaluluiFloreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu aîncetat să bată la ora 7.15.

AdrianPăunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, înprezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

AdrianPăunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al CenacluluiFlacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray