2020-04-06 15:57

Fenechiu: Afirmaţia şefului statului potrivit căreia TVA nu ar fi trebuit să crească este ipocrizie

 |  17:58
Fenechiu: Afirmaţia şefului statului potrivit căreia TVA nu ar fi trebuit să crească este ipocrizie

Deputatul PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, că şefulstatului nu mai poate păcăli pe nimeni cu afirmaţia că TVA nu ar fi trebuit săcrească, adăugând că toată această bătălie Băsescu-PDL reprezintă "acţiunigândite şi acceptate de ambele părţi".

Liderul PNL Iaşi a declarat, într-o conferinţă de presă,că, după atâţia ani, Traian Băsescu nu mai poate păcăli pe nimeni şi căafirmaţia acestuia referitoare la faptul că TVA nu trebuia să crească este"demagogie şi ipocrizie". "Nu ne mai păcăleşte şeful statului. Edemagogie şi ipocrizie afirmaţia sa referitoare la TVA. Nu există nici obătălie Băsescu-PDL pe această temă. Sunt acţiuni gândite şi acceptate de celedouă părţi. Traian Băsescu ştie că nu va mai candida şi ia anumite poveri pespatele său. Dacă nu dorea cu adevărat, TVA nu creştea", a afirmat ReluFenechiu.

Liderul liberal a mai declarat că TVA a fost majorat dela 19 la 24 la sută, nu pentru că aşa au vrut premierul Emil Boc sauguvernatorul BNR Mugur Isărescu, ci pentru că aşa a dorit Traian Băsescu.

Fenechiu a precizat că este greşit să comentezi deciziileCurţii Constituţionale, aşa cum a făcut-o Traian Băsescu, care a amintit deexistenţa unor presiuni politice. "Traian Băsescu e preşedintele ţării, nuun om de pe stradă. El nu poate vorbi de presiuni politice. Ar fi doritprobabil, ca membrii Curţii să asculte de presiunile sale politice, dar nu s-apotrivit această socoteală. Nu ştiu dacă decizia Curţii Constituţionale înprivinţa scăderii pensiilor e corectă, însă aceasta trebuie respectată", amai spus Relu Fenechiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA,că speră ca, de la 1 ianuarie, Guvernul să nu majoreze din nou TVA, fără să fiimpozitat toate veniturile, inclusiv pensiile.

Şeful statului a mai spus că judecătorii CurţiiConstituţionale au luat decizia legată de reducerea pensiilor abordând problemapolitic, nu constituţional , el apreciind că Parlamentul este vinovat pentrucreşterea TVA deoarece a atacat legea la CC.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine