2020-02-16 20:35

Fiica primului din Haţeg, anchetată pentru trafic de stupefiante, ar putea fi eliberată

 |  17:24
Fiica primului din Haţeg, anchetată pentru trafic de stupefiante, ar putea fi eliberată

Fiicaprimarului din Haţeg, Oana Timiş, arestată preventiv pentru trafic şi consum deketamină, ar putea fi eliberată, după ce judecătorii Tribunalului Hunedoara audecis înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsilocalitatea, hotărârea fiind însă atacată cu recurs.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, judecătorii auprelungit mandatele de arestare preventivă pentru 27 din cele 29 de persoanearestate la sfârşitul lunii august pentru trafic şi consum de ketamină, iarpentru alte două persoane, printre care şi fiica primarul din Haţeg, a decisînlocuirea măsurii arestării preventive cu decizia de a nu părăsi localitatea.

"Decizianu este definitivă. Ea a fost luată în Cameră de consiliu, cu uşile închise,motiv pentru care nu pot fi făcute publice alte informaţii. Deciziamagistraţilor de la Tribunalul Hunedoara a fost atacată cu recurs atât deinculpaţi, cât şi de către procurorii DIICOT. Recursul se va judeca la Curteade Apel Alba Iulia. Pentru că sentinţa nu este definitivă, cele două persoanenu vor fi încă eliberate până la decizia Curţii de Apel", a spus Glăman.

Larândul, procurorul DIICOT Victoriţa Povarnă a spus că a făcut recurs şi a cerutprelungirea mandatelor de arestare cu 30 de zile şi cercetarea tuturor celor 29de inculpaţi în stare de arest preventiv.

Primaruloraşului Haţeg, Nicolae Timiş, a declarat că judecătorii au ţinut cont deprobele existente în dosar şi "nu i-au mai luat pe toţi la grămadă ca şipână acum".

"Probabilcă există probe diferenţiate pentru toţi cei din dosar. Judecătorii au ţinutcont de probele existente în dosar şi nu i-au mai luat pe toţi la grămadă ca şipână acum. Fiica mea nu a făcut trafic de droguri. A consumat ketaminăocazional, la trei luni, la un an. Ea nu avea nevoie de bani prin urmare nuavea motiv să facă trafic. Mai mult, ea locuieşte nouă luni pe an la Bucureşti,unde este la facultate aşa că nu ar putea să facă trafic cu droguri la Haţeg.Înregistrările telefonice în care apare ea sunt toate făcute la Haţeg", aadăugat primarul din Haţeg.

Fiicaprimarului din Haţeg, Oana Timiş, şi alte 28 de persoane au fost reţinute şiulterior arestate pentru trafic şi consum de ketamină.

Cele29 de persoane au fost arestate, la sfârşitul lunii august, de TribunalulHunedoara, toţi cei 29 de inculpaţi declarând pe loc recurs la această decizie,recurs care s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Dosarulare 19 volume, iar cele 29 de persoane, suspectate că ar fi membre ale uneigrupări infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc -ketamină, au fost reţinute, în 23 agusut, de procurorii Biroului TeritorialHunedoara al DIICOT.

Fiicaprimarului oraşului Haţeg, Oana Timiş, în vârstă de 21 de ani, şi câteva zecide tineri din judeţul Hunedoara au fost audiaţi, atunci, la sediul DIICOT dinDeva, în urma a 35 de descinderi care au avut loc în judeţele Hunedoara, Olt şiMehedinţi, majoritatea persoanelor vizate fiind din Hunedoara.

Direcţiade Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism informacă procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT au destructurat un grupinfracţional organizat format din 54 de învinuiţi, specializat în traficul dedroguri de risc - ketamină.

Conformsursei citate, gruparea era structurată pe două paliere, corespunzătoaresurselor de aprovizionare cu droguri, aflate în localităţile Drobeta TurnuSeverin şi Brastavăţu, judeţul Olt, iar valoarea drogurilor traficate depăşeştesuma de 130.000 de lei.

DIICOTpreciza că drogurile erau procurate de către liderii grupului infracţional,respectiv Puiu Mircea Ianchi, Claudiu Nicolae Podină, Cristina Niţescu şi PaulFârdă pe bază de comandă, de la alţi doi bărbaţi: Ilie Jilcu şi MarianPacioagă. Cei doi, în calitate de medici veterinari, procurau din circuitullicit cantităţi importante de droguri, întocmind documente false pentrujustificarea consumului de ketamină în cadrul activităţii profesionaledesfăşurate.

Ketaminaera depozitată la locuinţa lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazinodin Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde era preluată şidistribuită de către dealeri, în formă lichidă, contra sumei de zece lei pentruun miligram şi, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 de miligrame.

PotrivitDIICOT, unul dintre principalii distribuitori este poliţist comunitar laPrimăria Petroşani.

ProcuroriiDIICOT au dispus începerea urmăririi penale a 34 de persoane, pentru iniţieresau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, precum şi pentru cultivarea, producerea, fabricarea,oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, cumpărarea, deţinerea de droguri derisc. De asemenea, alte 20 de persoane sunt cercetate pentru cultivarea,producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea,cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu.

Primaruloraşului Haţeg, Nicolae Timiş, declara corespondentului MEDIAFAX că fiica sa nua consumat niciodată droguri şi că acţiunea ofiţerilor DIICOT ar fi îndreptatăîmpotriva sa deoarece este văzut drept un potenţial câştigător al postului deparlamentar rămas liber după moartea fratelui său, deputatul Ioan Timiş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine