2020-06-04 08:46

Filmul tentativei de mituire a lui Fătuloiu. Propunerea lui Chelu: jumătate de milion de euro cash

 |  12:05
Filmul tentativei de mituire a lui Fătuloiu. Propunerea lui Chelu: jumătate de milion de euro cash

ŞtefanBadea, partenerul de afaceri al lui Cătălin Chelu, i-a propus, în 9 noiembrie,secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu "500.000 euro cash, 300.000 eurobusiness, 200.000 euro final", sumele fiind consemnate pe o hârtie, fără ase discuta despre ele.

"Chiardin primele secunde ale întâlnirii (care a avut loc în biroul secretarului destat, n.r.), Badea Ştefan i-a solicitat denunţătorului Fătuloiu Dan Valentin ocoală de hârtie şi un pix, iar ulterior a consemnat olograf următoarelemenţiuni: «500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final»(înscris care a fost ridicat şi ataşat la dosar). Pe aceeaşi coală de hârtie,pentru a evidenţia totalul acestor sume, denunţătorul Fătuloiu Dan Valentin aconsemnat olograf, în partea dreaptă a datelor scrise de inculat, că este vorbadespre «1.000.000 EU»", se arată în referatul cu propunerea de arestare alui Cătălin Chelu şi a celor trei complici ai săi.

Conformcronologiei evenimentelor care fac obiectul dosarului "mită la MAI",fiul secretarului de stat, Alexandru Fătuloiu, s-a întâlnit în 20 august cuŞtefan Badea şi Antonel Bunu, doi dintre apropiaţii lui Cătălin Chelu, discuţiafiind înregistrată ambiental.

Potrivitconvorbirilor, Alexandru Fătuloiu i-a dat lui Antonel Bunu numărul de telefonal tatălui său, pentru a fi transmis mai departe omului de afaceri CătălinChelu, "urmând ca pe viitor discuţiile referitoare la intervenţiile pentrufacilitarea soluţionării favorabile a unor dosare" să fie purtate numai deDan Fătuloiu cu Chelu.

Înacest context, Antonel Bunu şi-a exprimat neîncrederea faţă de discreţia luiCătălin Chelu, spunând că "e prost de gură", dar a acceptat totuşi cadiscuţiile legate de ce urma să obţină să fie purtate de Chelu cu Dan Fătuloiu.

Totuşi,Bunu a cerut ca Dan Fătuloiu "să nu abordeze subiectul privitor la folosuloferit cu titlu de mită, afirmând că acest lucru reprezintă sarcina sa".

"Înacest sens, Bunu Antonel a precizat: «Eu sunt de acord să mă onorez, chiar şiîn avans, nu-i problemă asta, sunt solvabil, adică nu mi-e teamă de eşecuri saude nerealizări», menţionâd şi că: «Eu, de săptămâna viitoare, cu Ştefan (Badea,n.r.), ne apucăm de treabă»", se consemnează în documentul citat.

Ulterior,a mai avut loc o serie de discuţii între toate părţile implicate, până la datade 9 noiembrie, când în discuţia dintre Badea şi Dan Fătuloiu s-a precizatexact suma totală propusă ca mită secretarului de stat.

"BadeaŞtefan a explicat că s-a stabilit să fie dată denunţătorului Fătuloiu DanValentin suma totală de 1.000.0000 de euro, urmând ca o primă tranşă de 50.000de euro să îi fie remisă în numerar, o a doua tranşă, de 300.000 de euro, prinintermediul denunţătorului Fătuloiu Alexandru, adică sub aparenţa unei afacericare să fie derulată prin societatea acestuia, iar o a treia tranşă, de 200.000de euro să fie dată tot în numerar, după obţinerea soluţionării favorabile adosarelor în care sunt cercetaţi Chelu Cătălin şi apropiaţii acestuia", searată în actul DNA.

DanFătuloiu i-a cerut lui Badea ca fiul său, Alexandru Fătuloiu, să nu fieimplicat în modul în care vor fi remişi banii.

Totodată,Dan Fătuloiu i-a precizat lui Ştefan Badea că vrea să discute problemaimplicării sale, precum şi despre mita care îi era oferită cu omul de afaceriCătălin Chelu. Badea i-a spus secretarului de stat că lui Cătălin Chelu îi estefrică de o eventuală "capcană", ceeea ce face dificilă organizareaunei întâlniri.

ŞtefanBadea a mai spus că omul de afaceri Cătălin Chelu nu trebuie să ştie despreîntreaga sumă ce îi va fi dată lui Dan Fătuloiu, ci doar despre prima tranşă,care reprezintă suma de 500.000 de euro, în numerar.

Fătuloiul-a întrebat pe Badea dacă îşi opreşte şi el o parte din cei un milion de euro,iar acesta i-a confirmat că îi va reveni şi lui o parte, fără a precizat desprece sumă este vorba.

Ulterior,Badea a plecat, revenind însă în biroul secretarului de stat împreună cuGabriel Constantinescu, un alt apropiat al lui Chelu.

DanFătuloiu le-a arătat acestora lista cu dosarele în care se fac cercetări faţăde Cătălin Chelu şi de alte persoane apropiate acestora, între care şi GabrielConstantinescu.

Constantinescua constatat că este "vizat în mai multe dosare penale decât cele desprecare avea cunoştinţă".

"Denunţătorul(Dan Fătuloiu, n.r.) i-a întrebat pe cei doi care dintre acele dosare doreau săfie soluţionate favorabil cu prioritate, iar Badea Ştefan a răspuns că toate,iar Constantinescu Gabriel a adăugat că este interesat ca Fătuloiu Dan să seimplice pentru facilitarea soluţiorii favorabile în special a dosarelor caresunt instrumentate de DIICOT", se mai arată în referatul cu propunerea dearestare.

Înaceeaşi discuţie s-a precizat că suma de 500.000 de euro îi va fi dată lui DanFătuloiu în cursul lunii noiembrie. Mai mult, Ştefan Badea a subliniat cărestul sumei de bani promisă va fi dată în modalitatea prezentată de el,"menţionând şi că se va ajunge 700.000 - 800.000 de euro".

DanFătuloiu a insistat ca banii să fie daţi direct de Chelu. Astfel, în seara de12 noiembrie, în jurul orei 21.00, Dan Fătuloiu s-a întâlnit în biroul său dela MAI cu Ştefan Badea, care i-a transmis că afară este Cătălin Chelu,precizând că omului de afaceri îi este teamă să poarte discuţia în acel locdeoarece convorbirea ar putea fi înregistrată.

S-acerut ca întâlnirea să aibă loc în altă parte, dar pentru că Dan Fătuloiu arefuzat, Badea a plecat din birou, iar după 15 minute a revenit însoţit deCătălin Chelu şi Gabriel Constantinescu.

CătălinChelu a pus în funcţiune un dispozitiv de bruiaj, pentru împiedicarea uneieventuale înregistrări.

DanFătuloiu l-a întrebat pe Chelu de ce nu l-a contacat pe telefonul pe care l-atransmis prin intermediul fiului său, omul de afaceri eschivându-se în a da unrăspuns.

Omulde afaceri Cătălin Chelu i-a mai spus lui Fătuloiu că a aflat că provin dinaceeaşi zonă a ţării, afirmând "că nu este interesat în mod deosebit deacele dosare penale, însă este deranjat de măsurile dispuse de denunţător, încalitate de secretar de stat, pentru impulsionarea ritmului anchetei şiconexarea unora dintre cauze".

Totodată,Chelu a precizat că în cazul în care va fi chemat pentru audiere în vreunul dindosarele penale, "va da în vileag, folosindu-se şi de mass-media,încercările eşuate ale denunţătorului (Dan Fătuloiu, n.r.) de a-l fi ajutat peVasîi Gheorghe să câştige licitaţia de preluare a pachetului majoritar deacţiuni la SC Alprom SA Piteşti.

Fătuloiua negat implicarea în cele susţinute de Chelu, precizând că măsurile dispuse deel ca secretar de stat nu l-au vizat în mod special pe Chelu, întrucât s-aprocedat la fel şi în cazul unor alte dosare penale, care se referă la acelaşigen de infracţiuni.

CătălinChelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi,duminică dimineaţă, de Tribunalul Bucureşti.

CătălinChelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce GabrielConstantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţipentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine