2020-02-24 08:31

Florin Chilian, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, cere reducerea pedepsei

 |  17:55
Florin Chilian, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, cere reducerea pedepsei

CântăreţulFlorin Chilian, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendaredupă ce, în iulie 2006, a condus băut şi a provocat un accident, cere reducereapedepsei, primul termen al apelului având loc, luni, la Tribunalul Cluj.

LaTribunalul Cluj a avut loc, luni, primul termen în care magistraţii judecăapelul înaintat de Florin Chilian împotriva sentinţei Judecătoriei Cluj-Napocaprin care a fost condamnat, în aprilie, la un an şi zece luni de închisoare cususpendare, pentru infracţiuni rutiere.

Laacest termen, avocaţii lui Chilian au solicitat reducerea pedepsei, susţinândcă expertizele realizate în dosar au la bază date neveridice ale Inspectoratuluide Poliţie al judeţului Cluj.

Potrivitavocaţilor, calculul alcoolemiei pe care o avea Florin Chilian în momentulproducerii accidentului şi care indica 1,35 grame/mie este doar o valoareaproximativă şi alcoolemia pe care a avut-o Chilian ar putea fi de sub 0,80grame/mie, sub limita maximă după care se consideră infracţiune.

JudecătoriiTribunalului Cluj urmează să se pronunţe asupra apelului depus de Chilian.

CântăreţulFlorin Chilian a fost condamnat, în 1 aprilie, de Judecătoria Cluj-Napoca, laun an şi zece luni de închisoare cu suspendare, după ce în iulie 2006 a condusbăut şi a provocat un accident, sentinţa nefiind însă definitivă.

Magistraţiil-au condamnat pe Chilian la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, cuun termen de încercare de trei ani şi zece luni, pentru infracţiunea deconducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care areo îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame / litru alcool pur în sânge.

Laultimul termen de la Judecătoria Cluj-Napoca, în procesul în care FlorinChilian a fost acuzat că ar fi condus o maşină în stare de ebrietate şi ar fiprovocat un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate, magistraţiiau audiat-o pe solista Ana Maria Georgescu, fosta prietenă a cântăreţului,aceasta fiind convocată atunci cu mandat de aducere, întrucât lipsise de latermenele anterioare.

Eadeclara judecătorilor că, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-acertat de două ori cu poliţiştii, prima altercaţie având loc în cartierul clujeanDâmbu Rotund, când, la ieşirea de la o petrecere, Chilian a început să adresezeinjurii unei patrule de Poliţie şi a refuzat să se legitimeze.

Atunci,Ana Maria Georgescu declara că a aplanat conflictul, după care a condus maşinalui Chilian până în centrul oraşului, la căminul de garnizoană, unde voiau săse cazeze peste noapte. Pe drum, cei doi s-au certat şi atunci fata a decis săse cazeze singură. După aproximativ 20 de minute, a fost apelată de Chilian,care i-a spus: "Vino repede. Tu eşti de vină".

Conformrechizitoriului, după plecarea Anei Maria Georgescu, Chilian, deşi băuse, s-aurcat la volanul maşinii şi s-a îndreptat spre Cojocna, iar pe strada TraianVuia a pierdut controlul volanului şi a intrat în bordura de pe partea stângă adrumului.

Tânărale-a relatat judecătorilor că a fost bătută de mai multe ori de Florin Chilian,iar în seara respectivă a luat un taxi şi a mers spre ieşirea din Cluj cătreCojocna, unde l-a văzut pe Chilian aplecat la roata din faţă stânga, undemaşina era tamponată.

"Aînceput să strige că eu sunt de vină şi apoi să mă lovească. Mergea la maşină,încerca să schimbe roata lovită, apoi venea, spunea că eu sunt de vină pentrutoate astea şi mă agresa. Apoi din nou mergea la maşină. M-a lovit din nou cupalma, am căzut şi m-am lovit la cap de bordură", povestea cântăreaţajudecătorilor.

Eapreciza că, după ce s-a lovit la cap, i s-a făcut rău, iar vecinii au chematPoliţia.

"Cândau venit poliţiştii, Chilian m-a aşezat pe bancheta din spate a maşinii sale. Aînceput să strige la poliţişti: «Chemaţi o ambulanţă, e lovită la cap!».Poliţistul a întrebat cum m-am lovit la cap, iar atunci Chilian a început săstrige la el. În cele din urmă, a venit ambulanţa, iar paramedicii i-au dat uncalmant. După câteva minute, când am coborât din ambulanţă, Chilian eraîncătuşat", relata Ana Maria Georgescu.

Întrebatăde judecător de ce, în declaraţiile anterioare de la Parchet, nu a spus că afost lovită de Chilian, ea a răspuns că a dorit să ascundă aceste fapte dinmotive personale.

Totla ultimul termen de la Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul a cerut condamnareala închisoare a lui Florin Chilian, pentru conducere sub influenţa alcoolului,cu o alcoolemie de 1,35 la mie şi declaraţii mincinoase.

Avocatullui Chilian a cerut atunci achitarea acestuia, pledând pentru o amendăadministrativă şi susţinând că Florin Chilian nu a condus maşina, ci aceastai-a fost furată din faţa hotelului.

ProcuroriiParchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-au trimis în judecată peChilian pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, primultermen în dosar fiind în aprilie 2008.

Potrivitrechizitoriului, în noaptea accidentului, Chilian le-a povestit poliţiştilor căel este autorul, dar fără a da declaraţii în scris, pentru ca ulterior sădeclare că maşina i-a fost sustrasă de "autori necunoscuţi, care auprovocat accidentul".

Dincauză că Florin Chilian a propus, în cursul urmăririi penale, audierea unuimartor în privinţa relatării căruia există suspiciuni, Parchetul s-a sesizatdin oficiu şi pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă în cazul cântăreţului.

Deasemenea, procurorii s-au sesizat din oficiu şi îl cercetează pe Chilian pentruultraj, în urma ameninţării cu moartea a unui poliţist, precum şi pentrutulburarea liniştii publice.

AnaMaria Georgescu este şi ea cercetată pentru mărturie mincinoasă, deoarece"în cursul ascultării sale ca martoră în prezenta cauză nu a spusorganelor judiciare tot ce ştia în legătură cu împrejurările esenţiale desprecare a fost expres întrebată", se mai preciza în rechizitoriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine