2020-04-08 10:04

FMI a majorat ţinta de inflaţie pentru România, de la 3,5% la 7,9%, după creşterea TVA

 |  13:32
FMI a majorat ţinta de inflaţie pentru România, de la 3,5% la 7,9%, după creşterea TVA

Consiliul Director al FMI a aprobat revizuirea ţintei deinflaţie pentru 2010 stabilită în acordul stand-by încheiat cu România, de la3,5% la 7,9%, după creşterea TVA la 24%, a declarat pentru MEDIAFAX şefulmisiunii de evaluare a instituţiei financiare internaţionale, Jeffrey Franks.

"În Consiliul de vineri am aprobat deja o revizuirea ţintei noastre de inflaţie pentru acest an, ca urmare a creşterii TVA. Ammajorat ţinta cu 4-4,5 puncte procentuale, astfel că centrul bandei defluctuaţie va fi de 7,9%", a spus Franks.

El a menţionat că FMI se aşteaptă ca impactul creşteriiTVA să aibă un singur efect asupra preţurilor, care va dispărea gradual încursul anului viitor, astfel că nu vor exista presiuni inflaţionistepersistente.

Banca centrală a menţinut, miercuri, dobânda de politicămonetară la 6,25%, după ce Guvernul a anunţat majorarea TVA de la 19% la 24%,şi a arătat că va acţiona pentru limitarea efectelor de runda a doua aleacestei măsuri şi continuarea ancorării anticipaţiilor inflaţioniste laniveluri scăzute.

Ţinta de inflaţie a BNR pentru acest an este de 3,5%plus/minus un punct procentual.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine