2019-10-18 04:31

FMI a stabilit că una dintre priorităţile instituţiei în 2011 va fi reforma sistemului monetar

 |  13:24
FMI a stabilit că una dintre priorităţile instituţiei în 2011 va fi reforma sistemului monetar

Statelemembre ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) au stabilit că reformasistemului monetar internaţional va fi una dintre priorităţile instituţiei în2011, conform propunerii directorului general, Dominique Strauss-Kahn.

Consiliulde Administraţie al FMI, care regrupează 24 de state şi grupuri de state, aplasat "această problemă importantă" pe programul de lucru, alăturide cooperarea mondială la nivelul politicilor economice, construirea uneiarhitecturi financiare mai puternice şi sprijinirea statele cu venituri reduse,menţionează instituţia financiară internaţională într-un comunicat.

"Chiardacă sistemul monetar internaţional s-a dovedit solid în timpul crizei, suntvizibile tensiuni în amplificarea dezechilibrelor mondiale, în volatilitateafluxurilor de capital şi a cursurilor de schimb şi în acumularea de rezervemasive. Promovarea unui sistem monetar internaţional care funcţionează mai bineşi este mai stabil reprezintă o prioritate", a afirmat Strauss-Kahn.

Franţaa înscris, de asemenea, această problemă printre priorităţile G20, grup a căruipreşedinţie o asigură până în noiembrie 2011.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray