2020-04-10 06:29

FMI: Revenirea economiei globale ar putea fi afectată de nivelurile ridicate ale datoriilor statelor

 |  16:55
FMI: Revenirea economiei globale ar putea fi afectată de nivelurile ridicate ale datoriilor statelor

FondulMonetar Internaţional (FMI) apreciază că revenirea economiei globale ar puteafi afectată de nivelurile ridicate ale datoriilor statelor şi de vulnerabilităţilesistemelor financiare.

"Riscurilese intensifică. Riscurile suverane şi un sistem financiar încă slab în multeeconomii avansate ridică probleme serioase pentru relansare. Creşterea globalăa fost mai solidă decât s-a anticipat în prima jumătate a acestui an, însă arputea încetini în al doilea semestru şi în prima jumătate a anuluiviitor", subliniază FMI.

Instituţiaavertizează că procesul de relansare a rămas fragil în economiile avansate, încondiţiile în care companiile private se luptă să-şi revină după ce guverneleau retras măsurile de stimulare.

"Înpofida unor îmbunătăţiri în 2010, perspectiva fiscală pe termen mediu îneconomiile avansate din G20 rămâne problematică. În economiile emergente,perspectiva de creştere rămâne solidă, deşi activitatea încetineşte spreniveluri mai sustenabile", menţionează Fondul.

Instituţiaatrage atenţia, totodată, asupra problemelor de finanţare ale stateloreuropene, care încearcă să atragă fonduri prin emisiuni de obligaţiuni.

"Datoriilesuverane scadente în a doua jumătate a acestui an şi în 2011 din economiilevulnerabile din zona euro depăşesc 400 de miliarde de dolari. Pentrurefinanţarea datoriilor, aceste state se vor confrunta cu concurenţa celorlalteeconomii avansate", notează FMI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine