2020-08-10 12:10

Focuri de armă pentru prinderea unor suspecţi implicaţi în contrabandă cu ţigări

 |  21:00
Focuri de armă pentru prinderea unor suspecţi implicaţi în contrabandă cu ţigări

Doi cetăţeni români care transportau ţigări de contrabandă au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Valea Vişeului după ce oamenii legii au tras mai multe focuri de armă.

Bărbaţii au refuzat să se oprească la somarea patrulei încât a fost nevoie să se întrebuinţeze focul de armă, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

' În urma prinderii celor doi cetăţeni au fost descoperite peste 10.000 pachete de ţigări de contrabandă în localităţile Valea Vişeului şi Sarasu. Una dintre capturi a fost făcută de poliţiştii din cadrul Sectorului Valea Vişeului care au fost nevoiţi să tragă patru focuri de arma pentru a reţine două persoane care au încercat să aducă în ţară ţigări din Ucraina. Un alt bărbat şi-a abandonat maşina şi a încercat să fugă în momentul în care poliţiştii din Sectorul Sarasău l-au oprit în trafic', a declarat Radu Lungu.

Fiindcă poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au încercat să oprească la control o autoutilitara marca Mercedes, conducătorul auto a oprit maşina şi a încercat să fugă într-un lan de porumb. Aceştia l-au reţinut pe şoferul maşinii care a fost identificat în persoana lui Dorel T., din municipiul Baia Mare.

În maşină au fost descoperite 12 colete ce conţineau cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 53.000 lei. Imediat a fost oprit în trafic încă un autoturism în care se aflau două persoane, acestea având rol de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări. Persoanele implicate în acţiuni de contrabandă, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, sunt cercetate de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.

În timpul efectuării unei misiuni, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Valea Vişeului au observat pe malul râului Vişeu mai multe colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În scurt timp la faţa locului şi-au făcut apariţia două persoane care au început să încarce coletele într-un autoturism. Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul fugind în direcţii diferite.

Oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical. La cercetarea terenului au fost descoperite 10 baxuri ce conţineau 4.656 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 42.000 lei.

Autoturismul şi întreaga cantitate de ţigări au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, identificarea persoanelor implicate şi probarea întregii activităţi infracţionale, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz