2020-03-29 11:02

Foliile de cupru de pe acoperişul Mausoleului din Parcul Carol, furate, Secţia 14 anchetează cazul

 |  18:08
Foliile de cupru de pe acoperişul Mausoleului din Parcul Carol, furate, Secţia 14 anchetează cazul

Poliţiştii Secţiei 14 din Capitală cercetează furtulfoliilor de cupru de pe acoperişul Mausoleului din Parcul Carol, după ce s-aconstatat că, în ultimele luni, noaptea, mai multe persoane le sustrăgeaupentru a le comercializa la centrele de fier vechi, o persoană fiind reţinutăîn acest caz.

Hoţii scoteau foliile de cupru, de 80 de centimetri, depe acoperişul monumetului, le rulau în suluri de câte zece bucăţi şi le scoteaudin zonă cu geamantanul. Transportul era dus la centrele de fier vechi careplăteau sume importante pentru cupru, informează, luni, Poliţia Locală aMunicipiului Bucureşti.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.20, opatrulă a Poliţiei Locale a observat doi tineri care urmăreau echipa de pază amausoleului.

La ora 5.20, după o discuţie cu o persoană îmbrăcată înuniformă militară, cei doi au intrat în interiorul monumentului prindispozitivul de pază pentru a ridica un pachet de folii de cupru.

Foliile ar fi urmat să fie încărcate într-un geamantanpus pe un moped cu număr de înmatriculare de Italia.

La apariţia poliţiştilor, unul dintre tineri a fugit, aldoilea fiind reţinut.

Poliţiştii au constatat că V.M., o tânără de 24 de ani,din judeţul Călăraşi, a fost angajată până de curând ca şi agent la firma careasigura paza Mausoleului. Aceasta a declarat poliţiştilor că ar fi datsoldatului aflat în dispozitivul de pază al monumentului un pachet de ţigăripentru a fi lăsată să ridice "marfa".

Potrivit primelor cercetări, cei doi tineri ar fiefectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, încă un transport – mai ales că,potrivit unor martori, hoţii au fost văzuţi când părăseau zona monumentului cubagajul încărcat.

Femeia şi foile de cupru recuperate au fost predatepoliţiştilor de la Secţia 14.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine