2019-10-14 23:33

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi eliberat condiţionat

 |  17:39
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi eliberat condiţionat

ÎnaltaCurte de Justiţie din Londra a aprobat joi, în apel, eliberarea condiţionată afondatorului WikiLeaks, Julian Assange, la finalul unei audieri de 90 deminute, relatează AFP.

"Voiacorda eliberarea sub cauţiune", a afirmat judecătorul Duncan Ouselay, acărui decizie nu poate face obiectul unui recurs.

"Curteanu consideră că în acest caz are de-a face cu un fugar care încearcă să scapede justiţie, sau care încearcă să se sustragă unui interogatoriu şicercetării", a adăugat el.

JulianAssange era prezent în sala de audieri, la fel ca şi mama sa Christine, venitădin Australia.

Judecătorula confirmat de asemenea, cu câteva modificări, condiţiile eliberării carefuseseră fixate în primă instanţă marţi.

Astfel,Assange va trebui să poarte o brăţară electronică, să fie consemnat ladomiciliu pe proprietatea unui prieten al său, la aproximativ 200 de kilometride Londra, să respecte restricţii de circulaţie şi o cauţiune de 240.000 delire sterline (283.000 de euro), dintre care 200.000 în numerar.

ÎnaltaCurte s-a limitat la modificarea orei restricţiilor de circulaţie şi acondiţiilor în care Assange va trebui să se prezinte cu regularitate lacomisariatul de poliţie cel mai apropiat. Ea a luat act de asemenea de faptulcă unul dintre avocaţii londonezi ai lui Assange, Mark Stephens, s-a angajat casuma reprezentând cauţiunea să fie depusă până la sfârşitul zilei.

Maimulte celebrităţi, precum realizatorul american Michael Moore şi cineastulbritanic Ken Loach, au promis că vor oferi bani pentru cauţiunea acestuia.

Justiţiabritanică aprobase marţi eliberarea pe cauţiune, în condiţii stricte, afondatorului WikiLeaks, Julian Assange, arestat sub acuzaţia de agresiunesexuală, în baza unui mandat emis de Suedia.

Parchetulbritanic a făcut însă apel, marţi, contra eliberării condiţionate a lui JulianAssange, "în numele Suediei", dar "fără să consulte autorităţilesuedeze".

FondatorulWikiLeaks, un site care publică, de la sfârşitul lui noiembrie, telegramediplomatice americane, punând într-o situaţie jenantă numeroase ţări, a fostarestat la 7 decembrie, la Londra, într-un presupus caz de viol, în Suedia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray